De vriend van Kim had haar vader kunnen zijn

De dochter van Marije heeft een nieuwe vriend. Marije is heel blij voor haar, tot ze hem tijdens een bruiloft voor het eerst ontmoet.

 

 

‘Met bonkende hoofdpijn word ik wakker. Ik heb geen idee hoe laat het is als ik naar beneden loop om een kop koffie te zetten. Gisteren trouwde de dochter van mijn broer en de hele familie kon er gelukkig bij zijn. Ze zag er stralend uit in haar bruidsjurk, met naast haar een dolgelukkige bruidegom. Een leuke jongen waar ze al vanaf haar zestiende verkering mee had. Maar de dag verliep heel anders dan ik had gedacht en dat had allemaal met onze dochter Kim te maken.

 
Een paar weken gelden merkte ik al aan haar dat er iets was. Kim zag er veel vrolijker uit dan de laatste maanden. Vorig jaar ging haar verkering uit en daar had ze heel veel verdriet van. Er was al gesproken over samenwonen en een kinderwens toen haar vriendje het allemaal toch te snel vond gaan en de relatie beëindigde. Dat vond ik best wel sneu voor onze dochter, maar ze is pas eenentwintig. Ze heeft nog een heel leven voor zich waarin ze vast wel een leuke man zou leren kennen.

 
En dat gebeurde dus ook. Walter heette hij, een man die volgens Kim veel volwassener was en veel beter wist wat hij met zijn leven wilde dan haar ex. Natuurlijk waren mijn man en ik nieuwsgierig naar de man die het hoofd van onze dochter op hol bracht, maar ik vroeg er maar niet te veel naar. Laat haar eerst maar even uitzoeken of de liefde een kans maakt, dacht ik.
 

Ze was nogal terughoudend om een foto van hem te laten zien, maar toen ik er weer naar vroeg liet ze me een foto zien van een vrolijk proostend groepje mensen op een bootje. Kim zat naast Walter, maar ik kon zijn gezicht niet goed zien omdat hij een petje droeg. Maar het zou niet lang duren voor we hem in het echt zouden ontmoeten want hij zou met haar meegaan naar de bruiloft van ons nichtje.

 
Gisteren was het dus zover. Mijn man en ik stonden met de rest van de familie op het plein voor het stadhuis op de bruid en bruidegom te wachten en natuurlijk waren we nog veel nieuwsgieriger naar Walter. Opeens zag ik Kim in de verte aan komen lopen aan de arm van haar nieuwe vlam. Maar toen ze dichterbij kwamen kon ik mijn ogen niet geloven, want naast haar liep een kalende man. Verward keek ik haar aan, dit kon Walter toch niet zijn? Een man die bijna net zo oud is als haar vader?
 

Van schrik begon ik zenuwachtig te lachen toen hij mij een hand gaf en zich voorstelde. Maar omdat de bruid en bruidegom arriveerden kon ik Kim niet vragen wat dit allemaal betekende. De rest van de dag is als een waas aan me voorbijgegaan. Ik kon alleen maar toekijken hoe Walter met zijn vingers aan mijn dochter zat. Hoe hij verliefd zijn lippen op de mond van mijn dochter drukte en zijn hand bezitterig op haar rug legde. Ik werd er gewoon misselijk van. Wat moest die oude vent van mijn dochter? Ze is pas eenentwintig en hij is minstens veertig!

 
Pas tijdens het feest later op de avond konden mijn man en ik Kim even apart nemen. Sprakeloos waren we en woedend dat ze dit zomaar liet gebeuren. Of ze wel wist waar ze mee bezig was; een veel oudere man met een heel jonge vrouw, wat dacht ze zelf? Ze werd gewoon gebruikt als lustobject. Verbeten zei ze dat we ons er niet mee moesten bemoeien omdat Walter haar als een prinses behandelde en zich tenminste niet zo kinderachtig gedroeg als mannen van haar eigen leeftijd.

 
Om geen scene te schoppen zijn mijn man en ik op een gegeven moment maar naar huis gegaan met het excuus dat ik me niet lekker voelde. Met het beeld van mijn dochter in de armen van Walter op de dansvloer ben ik huilend naar huis gereden. Ik gun mijn dochter een fijne relatie, maar ik kan me niet voorstellen dat een man die twee keer zo oud is uit liefde bij haar is.’