De vijfde keer al…

 

Wennen doet het natuurlijk nooit. En het is ook niet te vergelijken met de oorspronkelijke versie. Maar helaas, het is niet anders.

 

We vieren vandaag voor de vijfde keer de verjaardag van m’n moeder, zonder dat ze er zelf bij is. Tja, we moeten wat met ons verlies. Hebben er maar een nieuwe traditie van gemaakt, zodat in elk geval haar verjaardag niet ongemerkt voorbij gaat. We vieren het helemaal in haar stijl, want we doen alleen maar dingen die ze zelf ook leuk zou vinden. Een lekker uitgebreid etentje bijvoorbeeld. Alle kinderen aan tafel (twee, met aanhang). En natuurlijk bubbels erbij.

 

 

Het begon met de regel dat we alleen gingen eten waar ze zelf ook al een keer met ons gegeten had. Daar zijn we intussen vanaf gestapt. Zo ging het namelijk toen ze er nog bij was ook niet. Belangrijkste was dat het lekker en gezellig was. En iets nieuws schuwde m’n moeder sowieso niet, want ze hield wel van spannende dingen. Toch vind ik stiekem dat er nog wel een soort van link moet zijn. Met iets waar ze van hield. Of iets wat ze meegemaakt heeft. Of de zee. Of het bos. Vandaag wordt het Aziatisch. Daar hield ze erg van en ze is daarom ook meerdere malen naar Azië gereisd. Een ding is zeker, er ligt straks Mapu Tofu op ons bord, want daar hebben we het restaurant op uitgekozen. Dat hebben we een keer met m’n moeder in Dublin bij een heel goeie Chinees gegeten. Dus de link is er. En m’n moeder ook.

 

Want, lieve mama, voor mij ben je er altijd bij

 

PS Omdat m’n moeder wel van een feestje hield en iedereen altijd welkom was wilde ik jou ook mee laten genieten. Nee, niet bij ons aan tafel, we houden het vandaag graag onder ons. Maar ik heb iets geritseld, zodat zes lezeressen van Franska.nl ook een klein feestje hebben.  

 

 

En wel met een heel lekkere feestelijke koffie. Bij McDonald’s. Nieuw en onvoorstelbaar lekker van smaak. Caffè Latte, verrijkt met een heerlijke karamelsiroop en een romige toef slagroom. Zie je het voor je? Oké, dan ga ik nog even verder: die Caffè Latte wordt vervolgens vervolmaakt met een zalige karamelsaus, plus een topping van stukjes stroopwafel.

 

Dat is toch geen koffie meer te noemen? Dat is puur feest. En dat mag ook wel op zo’n speciale dag. Deze Stroopwafel Latte Deluxe is dus gratis te proeven voor zes Franska.nl-lezeressen. Moet je het hazelnootschuimgebak van Brokking in Dordrecht er even bij denken, dat sloeg m’n moeder altijd ruim in voor haar verjaardag. Of je moet het even zelf gaan halen ;-)

 

Proeven?

 

Gewoon een berichtje achterlaten op Facebook dus. Of een mailtje naar winnen@franska.nl (als je geen Facebook hebt)

 

Fijne dag

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska