De stijl van… Ulla Johnson

 

 

 

Ulla Johnson heeft wat mij betreft Isabel Marant van het eerste plaatsje gestoten waar het designers betreft waar je alles van wil hebben.

 

 

Wat ik er nog leuker aan vind dan aan Isabel is dat het vrouwelijker en vrolijker is en misschien ook iets uitbundiger. Ach, ik hou van allebei, maar Ulla is even favoriet. En niet van mij alleen, ze is een van de best verkochte designers op Net-A-Porter en is de lieveling van Gwyneth Paltrow en Sienna Miller.

 

Wie is Ulla en hoe is het allemaal zo gekomen?
Ulla is de dochter van twee archeologen en dacht, ondanks een grote liefde voor kleding die ze van jongs af aan al had, nooit aan de optie om iets met mode te doen, al voerde haar moeder haar al Vogues als ze als kind een dagje ziek op bed lag. Het werd een studie psychologie, maar je weet hoe het gaat met bloed: dat kruipt waar het niet gaan kan. Dus dat kledingmerk kwam er, werd eerst verkocht door een paar vriendinnen met boetieks in de Lower East Side en daarna werd ze al heel snel opgepikt door de buyers van Barneys.

 

Ulla en inspiratie
Normaal gesproken haalt ze haar inspiratie uit een mooie reis. Zo ging ze vaak naar Peru, wat de veelkleurigheid en patronen in haar jurk inspireerde. Maar ook de buzz van New York en Parijse galerieën geven haar benzine voor nieuwe ideeën. Vorig jaar stond Japan op de planning, maar toen kwam corona met haar grote snuit, en die blies het avontuurtje uit. Maar Ulla is natuurlijk creatief en dus dook ze in boeken over Japanse kunst en omarmde ze juist weer de connectie met haar stad.

 

Ulla en Covid
Covid had nadelen, maar het verbond ook. En als het lukte, zoals die show in september 2020, was het geluk intens groot. Haar zoon liep stage bij haar en haar dochter hielp bij de voorbereiding van de show. Ineens ontstond een voorzichtige fantasie om van Ulla Johnson een bedrijf te maken dat meerdere generaties beslaat.

 

Weg met het mantelpak
Ulla merkte ook dat hoe hoger ze kwam, hoe minder vrouwen er in de boardroom zaten. Dus ze begrijpt dat veel vrouwen de behoefte hebben om down te dressen waar het om kantoorkleding gaat. Maar Ulla vindt dat we kantoorkleding moeten herdefiniëren en geeft juist een beetje gas als het gaat om uitbundigheid bij vergaderingen. Want wie zegt dat een businesslook saai moet zijn?

 

Ulla’s stijl
Die is net zo eclectisch als haar outfits. “Ik vind het fijn om mijn verschillende persoonlijkheden te onderstrepen met mijn looks. Ik krijg het benauwd van een vast uniform.” Nadenken over haar outfit, wat overigens meestal niet langer dan drie minuten duurt, brengt haar mentaal al in de goede koers voor het werk dat ze straks zal gaan doen.

 

Voor de gezelligheid hebben we vast een fijne shopping voor je gemaakt.

 


1. Wool-blend turtleneck sweater, €292,- The Outnet
2. French cotton-teddy hoodie, €217,-, The Outnet
3. Midi-rok, €265,-,Farfetch
4. Jumpsuit met lange mouwen, €381 Fartfetch
5. Mini jurk, €413,- Farfetch
6. Chiffon midiskirt, €165,- Net-A-Porter
7. Luise floral mini dress, €409,-, MyTheresa
8. Akela cotton and straw bucket bag, €225,- The Outnet
9. Midnight blue jurk, €382,-  The Outnet
10. Silk-satinmidi dress, €647.50, Net-A-Porter
11. Cotton-gauze midi dress, €289,-, The Outnet
12. Cotton-poplin midi dress, €353,-, The Outnet

Bron: Netaporter.com

Een hele fijne dag voor jou,

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach