De pareltjes van Anouk

 

Voor een fotoshoot mocht ik eens een kijkje nemen op de prachtige stolpboerderij in Spijkerboor van keramiste Anouk Kramer Luyt.

 

 

 

Zij woont hier samen met haar man, drie dochters, drie honden en drie katten. Voor de fotoshoot mochten we gebruikmaken van haar huis en pas aan het einde van de dag ontdekte ik haar prachtige atelier achter het huis waar ze het allermooiste keramiek maakt. Het huis is een beetje een ratjetoe, maar ontzettend leuk en sfeervol. Hier zie je al haar liefde voor ambacht en detail terugkomen.

Ik moest weer aan haar denken toen ik haar werk tegenkwam bij de winkel &Klevering in Amsterdam. Hier verkopen ze haar wat commerciëlere lijn, Anouk voor &K, waarbij het idee is dat haar werk toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ook prachtig, maar ik ben vooral dol op haar andere collecties, met de rustieke theekopjes, kommen en borden en bijzondere vazen. Veelal met een gouden randje of goud detail. Allemaal gemaakt van zwarte klei met wit glazuur en perfect door hun imperfectie.

 

ALLEMAAL GEMAAKT VAN ZWARTE KLEI MET WIT GLAZUUR EN PERFECT DOOR HUN IMPERFECTIE

 

 

Neem gerust contact met haar op mocht je een wens hebben, zoals je eigen initialen of een familiewapen in keramiek, anoukkramer.com

Wil je haar werk bekijken, neem dan eens een kijkje bij Menno Kroon op de Cornelis Schuytstraat 11 in Amsterdam.

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Design: Vivienne westwood, couture bridal, Fotograaf: maria ziegelboeck, Stylist: Sabina Schreder