De nieuwste functie in WhatsApp die je heel veel gaat gebruiken

 

Eerlijk is eerlijk: de nieuwe snufjes van WhatsApp zijn echt een beetje hit or miss. 

 

 

 

Zo vind ik het versneld kunnen afspelen van de voicememo’s echt de beste uitvinding sinds gesneden brood, maar heb ik niemand ooit lyrisch gehoord over de stories die je kan plaatsen. Deze nieuwe toevoeging vind ik dus wel weer echt te gek, en ook ontzettend slim van WhatsApp. Misschien heb je het wel meegekregen (tenzij je onder een steen hebt gelegen, dat kan natuurlijk ook): Elon Musk heeft nu al een tijdje geleden Twitter overgenomen. Sinds die overname is Twitter terechtgekomen in een wel heel vicieuze cirkel: het heet ineens X, je moet betalen om een verified account te zijn, Trump mocht weer terugkomen… Allemaal pure ellende.

 

En dat is zonde, want Twitter was ontzettend handig, bijvoorbeeld om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, over eigenlijk alles. Van entertainment tot voetbal, van politiek tot opinie; alles werd gedeeld op Twitter en het was lekker overzichtelijk, want je feed was helemaal zoals jij het wilde – wat jij volgt, dat zag je. En dat is nu allemaal weg.

 

Enter WhatsApp Channels: de nieuwe functie die de vervanger van Twitter wordt.

 

Zo werkt WhatsApp Channels: als je in je WhatsApp zit (wel even de laatste versie downloaden natuurlijk) ga je linksonder naar het kopje ‘Updates’. Daar vind je nu allemaal opties als het gaat om kanalen waarop je je kan abonneren. Zo kun je nu je eigen ‘feed’ samenstellen van outlets die jij graag volgt. Zo mis je dus nooit meer een belangrijk bericht, of dat nu een van de Volkskrant is, een filmpje van Dumpert of een artikel van Vogue… Of van Franska natuurlijk. Jaaa, natuurlijk zijn wij hier ook op te vinden. Klik maar even hierop, dan kun je je abonneren op onze nieuwste kanaal. Zo mis je nooit meer een Woensdag Windag, een prachtig waar gebeurd verhaal, een nieuwtje of de leukste tips die wij zo graag met jullie delen!

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer