Dit noemen ze de nieuwste sekstrend van 2019

 

Vonden we het hebben van open relatie vijf jaar geleden nog ‘superraar’ en ‘een excuus om vreemd te gaan’, tegenwoordig vinden we een open relatie ‘vooruitstrevend’ en ‘lekker modern’.

 

 

Het wordt zelfs een trend genoemd voor 2019. Maar een niet-monogaam leven leiden is niet voor iedereen weggelegd. Dus lijkt zo’n vorm van vrije liefde jou ook wat? Kijk dan eerst even naar de gevaren.

 

Op de wipwap
De stap zetten om van een monogame relatie naar een open relatie te gaan, is enorm, Voordat je het überhaupt gaat voorstellen: probeer je een beeld te vormen van hoe de toekomst zal zijn. Wil je dit voor altijd of voor even. Totdat je iemand vindt met wie je exclusief wil zijn? Bij twijfel: niet doen.

 

 

Niet communiceren
Een open relatie betekent niet dat je allebei in de rondte kan rollebollen. Elk stel maakt van tevoren een setje regels. Duidelijke communicatie is van (liefdes)levensbelang. Je overlegt altijd wat, hoeveel, wanneer en met wie je iets mag doen. Ook beslis je of je wel of niet je seksuele uitstapjes met je partner deelt: van tevoren, daarna of nooit. Als je hierover niet praat, kunnen er geheimen ontstaan en dan raak je het vertrouwen in elkaar kwijt.

 

Jaloezie
Dit groene monster is al een killer in een ‘gewone’ relatie, laat staan in een open relatie. Als je jaloers bent aangelegd (of je partner, natuurlijk), is het geen goed plan om zo’n vrije vorm van liefde aan te gaan. Overweeg je een open relatie, bedenk je dan heel goed dat jouw lief óók met iemand anders de koffer in zal duiken.

 

 

Let op: een open relatie is geen manier om je ingedutte seks- of liefdesleven op te peppen.

 
Liefde op de loer
Je wilt er niet van uit gaan, maar dit kan wel gebeuren. Je wederhelft kan tijdens een date met een ander verliefd worden. Volgens ons betekent dat overigens niet dat open relaties niet werken. Iemand kan ook verliefd worden op een collega, gemeenschappelijke vriend of een ander persoon die hij of zij vaak ziet. Wel is het verstandig om je niet te wagen aan een open relatie als je seks en liefde niet kan scheiden en snel verliefd wordt.

 

Wil je meerdere relaties? Ga dan voor de andere moderne liefdevorm polyamorie. Dat houdt in dat je er twee of meer monogame relaties op nahoudt.

 

 

Door: Redactie Amayzine