De Mindf*ck van Victor Mids

 

Hoe dan? Dat denk ik wel 100 keer als ik naar Mindf*ck van Victor Mids zit te kijken.

 

 

Ik zie het met mijn eigen ogen en toch loopt ie me te fokken, om het even op z’n Hollands te zeggen. Keer op keer word ik door Victor Mids in zijn programma Mindf*ck op het verkeerde been gezet en zie ik hoe mobiele telefoons in het water vallen, dierbare foto’s worden verbrand en trouwringen verdwijnen, om na een paar minuten ergens ongeschonden weer op te duiken. Kun je nagaan hoe het moet zijn als het om jouw spulletjes gaat waar je erg aan gehecht bent. Ik zou echt he-le-maal gek worden. 

 

Hoe dan? Dat denk ik wel 100 keer als ik aan het scherm geplakt zit. Ik zie waar zijn handen naartoe gaan want ik houd hem angstvallig in de gaten. En toch flikt ie het iedere keer weer en ben ik net zo sprakeloos als zijn “slachtoffers” die alle controle uit handen gaven. Maar dat vindt Victor juist zo leuk. Mindf*ck is volgens hem echt een traktatie omdat je iets heel bijzonders ervaart.

 

Morgen start er een nieuw seizoen en ik weet nu al dat het een van de spannendste afleveringen ooit gaat worden vol ingewikkelde experimenten en illusies. Wist je dat Victor soms wel vijf jaar aan zo’n illusie werkt, zonder dat zijn “slachtoffer” dat in de gaten heeft?  

 

Dit keer is André Rieu het haasje. De arme man zit vast nog steeds in een hoekje te huilen om wat hem is overkomen. Victor jaagt André werkelijk de stuipen op het lijf als hij een truc met zijn liefste bezit, een enorm kostbare en onvervangbare Stradivarius, wil uithalen. Met een stoomwals! Hoe het afloopt zien we morgenavond pas, maar geloof mij maar dat je echt weer denkt: Hoe dan?

 

Mindf*ck, zaterdag 30 oktober om 20.29 uur op NPO1

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit