De leukste plek om af te spreken in Rotterdam

 

 

 

In sommige opzichten ben ik echt een oppervlakkige Amsterdammer: ik geloof niet zo dat er meer is buiten de ring.

 

 

 

Nou ja, dat is niet helemaal waar, want natúúrlijk weet ik wel dat Nederland veel meer te bieden heeft dan alleen onze hoofdstad. Ik doe gewoon te weinig moeite om al die dingen te ontdekken. Dus vorige week was een unicum: ik ging naar Rotterdam. Jaahaa, en dat als Amsterdammer… Met een groep vriendinnen van vroeger had ik afgesproken om naar een concert te gaan en vooraf wat te eten. Ik was de reisleider, dus ik moest reserveren.

 

Liep ik gelijk al tegen het probleem aan: wat vindt iedereen lekker? We waren met z’n zevenen, dus een flinke groep, die ik allemaal al in geen twintig jaar had gezien. Geen idee dus wie er vegetariër is, wie van pizza houdt en wie juist sushi wil. En toen kwam ik op zó’n leuke locatie dat ik hem toch echt even met jullie wil delen.

 

Nou moet ik stiekem bekennen dat ik deze plek al kende vanuit Amsterdam, maar… Eerlijk is eerlijk: dit doen de Rotterdammers eigenlijk wel beter. We zijn gaan eten in de Foodhallen (die je ook hebt in Amsterdam en ook in Den Haag, al moet ik die laatste nog testen) en ik heb echt in tijden niet zo lekker gegeten. Voor ieder wat wils, van bao’s (mijn ultieme aanrader) tot wagyu bitterballen en huisgemaakte gehaktballen, of taco’s en nacho’s.

 

Tonnetjerond gingen we naar buiten (gelukkig hadden we zitplaatsen bij het concert, konden we nog een beetje uitbuiken), en ik weet wel waar ik heen ga als ik weer eens richting 010 vertrek.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer