De lekkerste bal gehakt van Nederland

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: De lekkerste bal gehakt van Nederland.

 

 

 

 

Er zijn vele wegen die leiden naar de lekkerste bal gehakt, maar er is 1 slager die écht het omrijden waard is. Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs is de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2023. De prijsuitreiking vond op26 september 2023 plaats op de VAS-beurs (de vereniging die sinds 1973 de belangen behartigt van Ambachtelijke Slagers) in Amsterdam.

 

Een lekkere en eerlijke bal
“Puur vakmanschap! Ambachtelijk, authentiek, prachtig rond, super mals in de bite én een mooie tekening op de spiegel van de bal. De ingrediënten zijn perfect in balans en de verwerking is meer dan in orde. Chapeau!”, aldus een enthousiaste jury over de winnende bal.

 

Slagerij Jan de Rooij bereikte meerdere malen de finale in de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, maar nog niet eerder die van de Lekkerste Bal Gehakt. Wim de Rooij bleef er heel rustig onder: “Heel leuk om deze prijs te winnen. Onze bal heeft geen geheim, het is een lekkere en eerlijke bal.”

 

De tweede prijs is voor Keurslager Van Hest uit Goirle en Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk nam de derde prijs in ontvangst.

 

Nog meer lekkere gehaktballen
De overige finalisten (in willekeurige volgorde) ontvingen een eervolle vermelding:

·       Slagerij Klein uit Noordwijkerhout

·       Maros uit Made

·       Keurslager Cees Mol uit Goes

·       Keurslager Ron de Kwant uit Hank

·       Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk

·       Slagerij Haarselhorst uit Breda

·       Keurslager Jacco van Zoonen uit Nieuwe Niedorp

·       Slagerij Harmke Anema uit Wergea

·       Keurslager De Jong uit Gilze

 

 

 

Slagerij Jan de Rooij winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2023

Door: Redactie FavorFlav