De kroonprinses heeft haar papiertje gehaald

 

Deze donderdag is geen gewone dag. Vandaag is de uitslag van het eindexamen bekendgemaakt…

 

 

 

Een zenuwslopende toestand vond ik dat, want ik wilde zoooo graag van die school af, maar ik stond er niet zo best voor. Dus je begrijpt dat ik van m’n stoel viel toen bleek dat ik toch geslaagd was.

 

Ik zag daarnet al op Facebook dat de tweeling van vriendin P heel blij en geslaagd op de foto staat. Dubbel feest en dubbel trots. Op Huis Ten Bosch kunnen Willem Alexander en Máxima ook opgelucht ademhalen want prinses Amalia heeft ook haar papiertje gehaald. Knap hoor om op je 17e al cum laude voor het gymnasium te slagen. Dat betekent dat je een gemiddelde hebt van een 8 of hoger.

 

Maar eerlijk gezegd vind ik het van iedere eindexamenkandidaat een wonder als je na zo’n raar coronajaar toch een diploma weet te halen. Want je zal maar dagen thuis alleen op je kamer achter je laptop hebben gezeten. De lessen waren nog nooit zo saai en iedere dag naar school gaan was eigenlijk zo gek nog niet.  Dus hulde aan alle leerlingen die net als Amalia de vlag uit kunnen hangen!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit