De koninklijke fotoshoot

 

Een koninklijke fotoshoot nog wel… Wow, wat staan ze er weer stralend op.

 

De pers kreeg een half uurtje om de familie op de kiek te zetten. Op een zonovergoten piste, met de temperatuur rond het vriespunt onder een knalblauwe hemel was dat natuurlijk niet zo moeilijk. De Koning en zijn familie hebben lekker vakantie en hoeven niet op werkbezoek. De kinderen hebben geen huiswerk en kunnen, nadat de journalisten weer vertrokken zijn, ongestoord hun gang gaan.

 

Wat heerlijk, die afspraak met de media. Het persmoment is in het leven geroepen om de koninklijke familie een echte vakantie te bezorgen. Een journalist die het in zijn hoofd haalt om daarna toch foto’s te maken, wordt de volgende keer gewoon niet uitgenodigd, zo simpel is het.

 

Zo te zien hebben ze echt hartstikke veel lol met elkaar. Nou heb ik van horen zeggen dat de koning een geweldig gevoel voor humor heeft. Dus met hem kun je prima een avondje après-skiën in een Oostenrijkse kroeg. Jammer genoeg heb ik zo’n donkerbruin vermoeden dat ik hem daar niet zal aantreffen.

 

Vroeger zag ik ‘m weleens in de kroeg in de Voetboogstraat in Amsterdam. Stond hij gewoon aan de bar een biertje te bestellen Net als alle andere studenten met dorst die daar op donderdagavond al het weekend wilden inluiden. Ook daar heb ik nooit een fotograaf gezien. De mobiele telefoonterreur bestond nog niet en het woord social media moest nog worden uitgevonden. Das war einmal…

 

Nou maar hopen dat Amalia ook door journalisten met rust wordt gelaten als ze later lekker wil gaan stappen met vriendinnen. Misschien tegen die tijd één keer per jaar een fotomomentje in de kroeg?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit