De koningin komt toch niet langs?

 

Ik had als kind al best wat bijdehante opmerkingen paraat. Niet dat het iemand iets uitmaakte trouwens…

 

Ik was nog klein, maar kon toen ook al aardig bijdehand uit de hoek komen. Al zeg ik het zelf. M’n moeder was op een gegeven moment tussendoor (als ze thuiskwam uit haar werk en voordat ze naar haar werk ging) de hele boel overdreven grondig aan het schoonmaken. Op het perfectionistische af. Zo kende ik haar helemaal niet. Zelfs het zilver (voor zover dat aanwezig was) ging in de Silvo. De kranen natuurlijk ook. Randjes boven de deuren, de ramen, de plinten, alle hoeken en gaten kregen een beurt.

 

De reden? M’n tante zou het weekend komen. Dat was ook het antwoord dat ik kreeg toen ik vroeg waarom het zo grondig moest. Waarop ik meende te moeten opmerken dat het toch ‘maar’ haar zus betrof en dat het dus niet de koningin was die langs kwam. En dan nog… die gaat ook heus niet alle plinten checken. Enfin, aan dit soort opmerkingen van mij werd verder geen aandacht besteed, m’n moeder ging gewoon door. En terecht, Ik had er ook helemaal niets mee te maken.

 

Intussen merk ik bij mezelf wat ik doe als er iemand komt logeren. De appel is bepaald niet heel ver gevallen. Poetsen en boenen dat het een lieve lust is. Alles wordt flink onder handen genomen. Want ja, logeren betekent ook dat ze de tijd hebben om alle hoeken en gaten van het huis te inspecteren. Niet dat ik dat zelf bij iemand doe, maar een blinkend frisse en opgeruimde badkamer en WC is natuurlijk wel fijn. Ik snap intussen dus best waarom ik onaangekondigd bezoek een stuk leuker vind. Heb je tenminste een goed excuus.

 

 

By the way

Over opruimen en schoonmaken gesproken. Ik weet nú al dat de redactie morgen aan het einde van de dag aan een flinke schoonmaakbeurt toe is. Kan ik daar dus gewoon weer lekker verder. Hoe ik dat al weet? ‘Voor jou een vraag en voor mij een weet’ zou m’n moeder zeggen. Hou Franska.nl morgen maar heel goed in de gaten, want er gaat iets gebeuren waar jij wel eens heel erg blij van zou kunnen worden.

 

Spannend!

 

Door: Franska