De Judithsoep

 

Ode aan Judith, want dit is de simpelste soep die je kunt maken. Had ik al gezegd dat je niet kunt ophouden met eten?

 

 

 

Ging ik laatst even gezellig eten bij vriendinnen. De deur werd opengedaan en er kwam mij een heerlijke geur tegemoet.

 

Natuurlijk was ik erg benieuwd waar de soep haar naam aan te danken had. Wie is Judith? Judith nam weleens een pan soep mee naar haar werk voor collega’s. Moeder van vriendin X was een groot fan van deze soep, dus probeerde zij erachter te komen wat er in deze soep zat. Ze kreeg het recept maar niet van Judith, dus heeft zij er haar eigen draai aan gegeven. Vriendin X en haar broertjes zijn nog altijd groot fan van de soep die nog steeds de Judithsoep wordt genoemd. Oh, en ik hoor nu ook bij de fanclub. Laat smeerkaas nou net mijn verslaving zijn.

 

Dit heb je nodig

Voor 6 personen

·      500 g rundergehakt

·      5 preien

·      400 g smeerkaas

·      Croutons

 

Zo maak je het

Bak het gehakt rul in een grote (hapjes)pan. Halveer de prei, snijd in plakjes en voeg toe aan het gehakt. Bak nog ongeveer 3 minuten mee en meng het goed. Voeg vervolgens de smeerkaas toe en roer tot het mengsel een smeuïge structuur heeft. Voeg 1,5 liter kokend water toe en laat nog 10 minuutjes sudderen. Je kunt eventueel nog een bouillonblokje (rund) toevoegen. Serveer met een lekker stukje stokbrood.

 

Hint naar mijn collega’s: wanneer nemen jullie soep mee naar de redactie?

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares