De grimmige geheimen achter de Playboy Mansion

 

Best bizar om te beseffen dat tijden zó erg veranderen. Dat is natuurlijk een cliché gezegde, maar als het om de Playboy Mansion gaat klopt het helemaal.

 

 

Tot 2017 woonde Hugh Hefner daar (tot aan zijn dood) en als je nu bedenkt hoe het er daar aan toe ging… Laten we zeggen dat ik heel blij ben dat dat niet meer aan de orde is.

 

Want heel eerlijk: vroeger had de Playboy Mansion best wel een imago. De vetste feestjes waren er, je had dat zwembad met ‘the grotto’, alleen maar mooie halfnaakte vrouwen en dan natuurlijk Hugh Hefner aan kop, die door al die vrouwen werd aanbeden. Tenminste, dat is wat wij meekregen. Maar achter de schermen ging het er heel anders aan toe. Lees en huiver: de meest grimmige geheimen achter de Playboy Mansion.

 

1. De playmates die er woonden moesten toestemming vragen aan Hefner als ze een andere kleur op hun muren wilden. Hij bepaalde verder het interieur, inclusief kleurenpalet.

 

2. Al zijn ‘girlfriends’ moesten ook precies zo zijn zoals Hefner het wilde. Als je wat was aangekomen, werd je gedwongen om zo snel mogelijk weer af te vallen.

 

3. Tijdens de eerste keer dat Madison Holly, ex-bewoonster van de Playboy Mansion, werd uitgenodigd in de slaapkamer van Hefner, zag ze een groepje meiden staan rondom een masturberende Hefner.

 

4. Er is trouwens een verschil tussen de ‘girlfriends’ en de ‘playmates’. De ‘girlfriends’ woonden echt in de Playboy Mansion en dat waren vaak tussen de twee en twaalf vrouwen. Eentje daarvan werd benoemd als ‘girlfriend number one’ en die moest bij Hefner op de kamer slapen.

 

5. De ‘girlfriends’ werden verplicht om bij alle feestjes aanwezig te zijn, en ook bij alle filmavonden. In slaap vallen tijdens de film, net als praten tijdens de film, werd niet toegestaan.

 

6. Elke vrijdag moesten de ‘girlfriends’ naar de slaapkamer van Hefner gaan om hun wekelijkse duizend dollar zakgeld op te halen. Dat was dan ook het moment dat hij zijn commentaar kon leveren op de dames, bijvoorbeeld als ze niet genoeg meededen aan de ‘feestjes’ in zijn slaapkamer.

 

7. Had je een verplicht evenement gemist? Dan kreeg je die week geen zakgeld.

 

8. Niet dat je makkelijk weg kon gaan, hoor: alle ‘girlfriends’ moesten elke avond om negen uur ’s avonds thuis zijn en je mocht niemand uitnodigen.

 

9. Posten op social media mocht niet vrijuit, en al helemaal geen foto waarop het lijkt alsof je hebt gedronken. Ook moest de Playboy Mansion en het leven daar alleen maar heel positief in beeld worden gebracht. Deed je dat niet, dan moest je op gesprek komen en kreeg je een e-mail met een waarschuwing.

 

10. Als je girlfriend number one bent, betekende dat ooit dat jij de eerste was die hem oraal moest bevredigen en daarna seks met hem moest hebben. Dat was het veiligst; er kwamen namelijk geen condooms of soa-testen aan te pas.

 

11. Op een gegeven moment moest Hefner aan de Viagra en was een ‘feestje’ in zijn slaapkamer een ritueel waarbij elk meisje twee minuten op hem moest gaan zitten, terwijl de anderen hen aanmoedigden.

 

12. De Playboy Mansion was vies. Als in: intens smerig. Hondenstront op de tapijten, oude matrassen, overal vlekken… Gadverdamme.

 

Dan maar afsluiten met een minder grimmig feitje: de Playboy Mansion was het enige privéhuis in Los Angeles met een vergunning voor vuurwerk, het hele jaar door.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer