Zo maak je de het
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Schenk de olie in een ovenschaal en zet in de oven tot de olie heet is en bijna gaat walmen. Haal de schaal uit de oven en schep voorzichtig de tomaat, ui en knoflook door de olie zodat alles bedekt is met een laagje olie. Verdeel de tijmtakjes, suiker, gerookte paprikapoeder en ruim peper en zout hierover en rooster 25 minuten tot alles mooi gekaramelliseerd is. Schep tussendoor een paar keer om en voeg tegen het einde van de baktijd het basilicum toe.
3. Verwijder de tijmtakjes en schep alles in een grote (soep)pan. Breng in een andere pan de bouillon aan de kook en schenk de hete bouillon over de tomaten. Breng aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
4. Pureer de soep met een staafmixer en proef of hij goed op smaak is. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
5. Schenk de soep door een bolzeef en druk deze erdoor met een bolle lepel. Zo blijven alle velletjes en stukjes achter in de zeef en krijg je een fluweelzacht soepje.
Maak een dubbele hoeveelheid en vries de soep in porties in. Zo heb je altijd een lekker soepje bij de hand.