De allerlekkerste apple bite size hapjes ooit
Miniappelflappen (!), oftewel het allerlekkerste bite size hapje dat je ooit zult proeven is right here right now om door niemand minder dan jijzelf in elkaar te flansen.
Met de taste van oma’s appeltaart en de snelheid van TikTok presenteer ik jullie samen met Allerhande watertandend een dozijn aan miniappelflappen die je, jawel, met behulp van een ijsblokjesvorm maakt. Ja echt, zo makkelijk kan het zijn. Benieuwd wat je nodig hebt en vooral ook hoe je deze lekkerste mini’s maakt? Scrolt u maar!
Voor 12 apple bite size hapjes:
Ingrediënten
– 1 appel
– 30 gram roomboter
– 1 tl kaneel
– 1 tl appelstroop
– 2 1/2 el kristalsuiker
– 1/2 tl citroenrasp
– 270 gram vers bladerdeeg (rol)
– 1 ei
– IJsblokjesvorm (12 holtes ingevet)
– Bakpapier
En zo maak je ze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in zo kleine mogelijk blokjes van circa een halve centimeter (brunoise).
3. Smelt de boter in een steelpan, voeg de appelstukjes en kaneel toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
4. Zet het vuur uit. Voeg de appelstroop toe, roer door tot de appelstroop is gesmolten. Roer 2 eetlepels suiker en de citroenrasp erdoor.
5. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte. Rol één helft van het bladerdeeg iets uit en verdeel over de ijsblokjesvorm. Druk het bladerdeeg voorzichtig met je vingers in de ijsblokvormpjes.
6. Verdeel het appelmengel over de ijsblokvorm. Klop het ei los en bestrijk het deeg met wat ei.
7. Verdeel de rest van het bladerdeeg erover en druk goed aan. Draai de vorm om, snijd het overtollige deeg eraf en snijd in 12 stukjes.
8. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van het ei. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
View this post on Instagram
Bron: Allerhande