De 9 irritaties die je herkent als jij en je partner allebei thuis­werken

 

Mijn zoon zit achter het behang geplakt en misschien moet ik een dezer dagen mijn man vermoorden, maar verder: all good, all good.

 

Een appje van een collega als antwoord op de vraag hoe het ging. Een andere vriendin vraagt me per app of ik een goeie echtscheidingsadvocaat weet.

 

Gekkigheid natuurlijk, maar omdat er een beetje irritatie vrijkomt als je ineens 24/7 onder één dak zit, komt er toch een andere dynamiek om de hoek kijken. Dus ik inventariseerde even de 9 grootste irritaties bij mijn vriendinnen. Als je aanvullingen hebt, laat het me weten.

 

1. Hard tikken
Je hebt je geliefde eigenlijk nooit echt achter de laptop gezien. Ja, met een netflixje, maar echt werken… Mijn hemel. En vanuit het harde tikken gaan we naadloos over naar punt 2… 

 

2. Ademen
Hoe erg kun je je ergeren? Nou, behoorlijk. Ik heb een collega die tegen haar vriend zegt: ‘Adem niet zo!’ en daar moet ik dan weer heel hard om lachen.

 

3. Theezakjes overal
Dat je partner de hele dag theedrinkt is tot daaraan toe. Maar dat er dan overal zakjes slingeren… Bloedirritant.

 

4. Stoel is kapstok geworden
Oké, jassen werden altijd gewoon aan de kapstok gehangen maar nu jullie woonkamer een collectieve workspace is geworden is daarmee meteen het akkoord gegeven dat jassen over leuningen en tassen naast stoelen op de grond kunnen worden geplaatst. Zo niet jouw idee van een Pinterest-proof huis.

 

5. Er wordt jou niets verteld over een videomeeting
En bedankt, echt superfijn dat jij net met ontploft haar (why even bother om te kammen) in het beeld liep en daarmee, hoiii hoiii, zo in de digitale vergaderzaal zat.

 

6. Dat je geliefde echt best wel hysterisch doet over corona
Zoals de werkster ook niet binnen willen laten en geen pakketjes willen aannemen. Ja doehoei, word jou nu echt alles afgenomen?

 

7. De ander eet de hele dag door
Terwijl jij even samen op een afgebakend moment wil lunchen. Alles loopt door elkaar en dat haat je.

 

8. Er wordt hard gepraat.

 

9. Eigenlijk gewoon het feit dat je lief bestaat.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach