De 7 zelfhulpboeken waar je wél wat aan hebt

 

Een beetje aan je geluk werken is tegenwoordig hipper dan ooit. 

 

Bovendien zijn we nu wel wat klaar met dat eeuwige scrollen over die tijdlijnen met foto’s van collega’s van 7 jaar geleden, toch?

 

Daarom zijn zelfhulpboeken allang niet meer iets voor de depressieve en sombere mensen onder ons. Het is juist een manier om meer inzicht te krijgen in je eigen leven, om jezelf wat op te peppen als je nét even dat extra zetje nodig hebt. Je leert in die boeken hoe je nét wat zelfverzekerder in het leven staat en eerlijk? Dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Jong, oud, een goede baan, een baan zoekende, hoogopgeleid of gewoon geïnteresseerd in het beste maken van je leven? 

 

Ik heb de 7 beste zelfhulpboeken voor je gelezen én ik deel mijn gouden tips met je. Kun jij gelijk beginnen met lezen.

 

1. Kelly Weekers: Happy Lifehacks 365

Als je het over no-nonse hebt, dan zit je bij dit boek goed. Geen zweverig geklets en vage begrippen: gewoon hop, aan de slag met je eigen leven. ‘Hoe je het ook doet, je kunt het nooit voor iedereen goed doen, maar wél voor jezelf.’ Je leert luchtiger en praktischer denken. Je leert dat je niet altijd perfect hoeft te zijn, dat falen mag, dat je daar juist van léért. Stop met piekeren en focus op dat wat er echt toe doet, wat jou gelukkiger maakt. Wat mij betreft heerlijk leesbaar dit boek, dus… Ga ‘m vandaag nog halen. Word je morgen een stuk optimistischer wakker.

 

2. Mark Manson: De edele kunst van not giving a f*ck

Lekker tegendraads: je leert simpelweg gewoon meer schijt te hebben aan dingen die er niet toe doen. Een chagrijnige baas? Let it go. Die nieuwe baan niet gekregen? Hop, door naar de volgende. Een versleten vriendschap? Jammer dan, hoort erbij. Nuchtere manier van denken, werkt wel zo lekker. Je denkt écht: ja, zo is het. Pech. Doei. Tabee. En door.

 

3. Thijs Launspach: Fokking druk

Even kappen met die stress en dat eeuwige druk zijn. Dat kennen we nu wel. Hoe krijg je meer tijd in je 24 uur in een dag? Dit boek leert je slimmer omgaan met je uren en je leert duidelijker ‘nee’ te zeggen. Handig, want zo voorkom je misschien die burn-out.

 

4. Wouter de jong: Mindgym

Zelf vond ik deze coaching heerlijk. Even je mind wat aandacht geven, want eerlijk? Dat doen we te weinig. We gaan altijd maar dóór. Dit boek leert je anders kijken naar gewone dingen in je leven. Rust en focus, dat krijg je er voor terug.

 

5. Sharon Martin: Hoezo perfect?

Een beetje de trend van deze tijd: alles altijd maar perfect willen doen. Dat beeldige plaatje laten zien aan de buitenwereld, de schone schijn ophouden, terwijl je misschien ook eens niet lekker in je vel zit. Als je je eigen succes saboteert, helpt dit boek je stap voor stap patronen te doorbreken.

 

6. Matthijs Steeneveld: #imperfectlife

Het boek gaat uit van drie principes: (1) je bent goed zoals je bent; (2) als je iets wilt veranderen, doe dat dan vanuit willen in plaats van moeten; (3) ga uit van wat al wél lukt en doe daar meer van, in plaats van dat je focust op wat er niet lukt. Hier leer je wat van wat je elke dag weer kunt gebruiken.

 

7. Michael Pilarczyk: Master your mindset

Over persoonlijke én zakelijke groei, spiritualiteit en jezelf ontdekken. Het leert je wat de kracht is van je gedachten: als je anders denkt, word je leven ook anders. Doe je wat je echt leuk vindt? Geeft het leven voldoende vreugde of geluk? Je gaat hier over nadenken. En je leert.

Door: Redactie Amayzine.com