De 7 mooiste looks van onze jarige koningin Máxima

 

Vandaag wordt ze 53 en nog altijd is onze koningin een plaatje om te zien. Dit zijn haar 7 mooiste looks.

 

 

 

Toen ze voor het eerst met haar verloofde op tv verscheen vond ik haar supertuttig. Met haar rode jurk tot ver over de knie leek ze wel tien jaar ouder. Inmiddels heeft koningin Máxima helemaal haar eigen stijl en is ze een van ’s werelds best geklede royals die altijd weer scoort met een verrassende outfit. Dit zijn de mooiste looks van onze koningin. 

 

 

 

Kijk Willem-Alexander in 2010 toch eens glimmen van trots met zijn vrouw aan de arm op het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria met Daniel Westling. Een jurk die wat mij betreft wel weer eens in de herhaling mag. 

 

Na Koninginnedag in 2004 waren de spijkerjasjes niet aan te slepen. Máxima straalde in Groningen in deze kekke outfit en het was het begin van een nieuwe, frissere look voor de (toen nog) prinses. 

 

 

Máxima weet als geen ander hoe ze alle ogen op zich gericht moet krijgen. Deze hoed met fazantenveren droeg ze in 2012 op het huwelijk van Guillaume van Luxembourg en was niet te missen. 

 

 

Hoewel onze koningin dol is op het zoetigheid en het Argentijnse drankje dulce de leche haar favoriet is, blijft ze in vorm door te hardlopen. Zo paste deze strakke jurk als een handschoen. Ze droeg hem op het huwelijk van prins Carl Philip van Zweden in 2015. 

 

 

Zelfs in skikleding is ze charmant. Dit knalrode pak van een Nederlands merk droeg ze in 2014 bij de jaarlijkse fotoshoot in Lech. 

 

De koningin verscheen in 2019 opeens in een knalgeel pak van Zara dat daarna in no time was uitverkocht. Broekpakken in felle kleuren zijn favoriet bij de koningin en geef haar eens ongelijk. Het zit lekker en je bent meteen klaar. Niets meer aan doen!

 

Ook Máxima heeft weleens een dag dat ze moet klussen, zoals hier in 2021 voor NL Doet. Gewoon in een oude spijkerbroek met heur haar in de war moest ze aan de bak. Het zijn net mensen hè, die royals. 

 

 

Welke look is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments op Facebook. 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit