De 5 origineelste adressen om te slapen in Nedersaksen

 

Eens in de twee maanden google ik op ‘overnachten in een boomhut’. Dit lijkt me het toppunt (haha) van tot jezelf komen. Boeken mee, benen onder een fleecedeken, de haard aan en kijken of je een hert spot.

 

Bij voorkeur heb ik dan weinig tot geen bereik en neem ik goede wijn en een krat vol versnaperingen mee. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven. Maar wáár vind je zo’n onderkomen? Ik heb de locatie: ga naar Nedersaksen. De eerste keer dat ik het eiland Norderney zag wilde ik gewoon voor altijd blijven, zo mooi. Ze zijn in dit deel van Duitsland trouwens dol op boomhutten (check) en andere originele onderkomens en het is zo goed als om de hoek. Laat je weten welke het wordt?

 
1. Hoog boven de wolven

 

Wissel het hert in voor een wolf en we kunnen. De Tree Inn in Dörverden is waar je vanaf je dakterras uitkijkt over het bos en het wolvenpark. Je verblijf bereik je per loopbrug, dus je hoeft jezelf niet door het wolvenpark te worstelen. Meer middenin de natuur krijg je het niet, kan ik me zo voorstellen. En als je ’s avonds een boek leest, dan zou het zomaar kunnen dat je even afgeleid wordt door het huilen van de wolven.

 

Boeken bij de Tree Inn 
 

 

 

2. In de toppen

 

We blijven op grote hoogte, want de naam verklapt het eigenlijk al: ook bij Resort Baumgeflüster in Bad Zwischenahn logeer je in een boomhut. Hut doet het onderkomen eigenlijk geen eer aan, de faciliteiten zijn nog beter dan buitengewoon. Denk: een designbadkamer, complete keuken en een fijne boxspring. De suites zijn knus en ruim tegelijk. En de omgeving is niet verlicht, dus stel je eens voor hoe de hemel eruitziet bij een heldere nacht. Het resort heeft vier onderkomens en je zou me zomaar tegen kunnen komen.

 

Boeken bij Resort Baumgeflüster

 

 

3. Op sjiek in een slot

 

Juist toe aan superdeluxe? Misschien is slapen op een slot dan meer jouw pakkie an. Schlosshotel Münchhausen in Aerzen bij Hamelen is de overtreffende trap. Een spa, even een balletje slaan, dineren in één van de drie restaurants (ze hebben er zelfs eentje met een ster) en wakker worden in je kasteelsuite. Sissy eat your heart out, zo klinkt het toch? Dit is uitstekend jubileummateriaal.

 

Boeken bij Schlosshotel Münchhausen

 

 

4. Lekker wel(lness)

 

Wil je naar de Wadden? Vergeet die bij onze oosterburen niet hè? Het Duitse Waddeneiland Norderney is magisch mooi en het wordt nog mooier als je van de combinatie strand en wellness houdt. Zo boek je een Thalasso voetenmassage met wadslik na die flinke wandeling of kruip je met een boek op de bank in één van de elf appartementen.

 

Boeken bij Badehaus Nordeney

 

 

5. Logeren in een pipowagen

 

Altijd al willen slapen middenin het veld tussen de klaprozen? Het kan in je eigen pipowagen bij Bamans Hof in Rotenburg (Wümme). Ontbijten op je eigen terras in het gras of juist met een glas wijn bij de potkachel. Je waant je alleen (of samen) op de wereld.

 

Boeken bij Bamans Hof

 

 

 

 

 

Waar je ook gaat slapen, ga een keer naar Nedersaksen, want je hoeft heus niet naar het einde van de wereld om iets nieuws te ontdekken. Ik zie je daar.

 

Beeld: Bade:haus Norderney: © Staatsbad Norderney GmbH, Nicolas Chibac, Wiesenwagen Bamans Hof: © TouROW, Schlosshotel Münchhausen: @ Schlosshotel Münchhausen, Tree Inn Dörverden: © Tree Inn Dörverden, Baumgeflüster Bad Zwischenahn © www.baumgefluester.de

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans