De 3 tips om kerst te vieren à la Meghan Markle

 

Dat Harry, Meghan en de klein Archie even niet onder Elizabeths vleugels zitten met de holidays is bekend, maar hoe ze het dan vieren?

 

Het lijkt erop dat de royals lekker bij Meghans moeder aanschuiven in Californië. We kunnen ons voorstellen dat ze dan ineens weer wat te zeggen heeft over het dekken van tafels, decoreren van bomen of wat er in het glas zit. En laat Meghan nou zelf al eens tot in detail uitgelegd hebben hoe ze dat het liefste ziet.

 

De decoratie
Een beetje trap of schoorsteenmantel moet gedecoreerd worden met een guirlande of takken van de magnolia. Maar ook de omlijsting van een spiegel of schilderij in de gang of het midden van de woonkamer mag je niet overslaan, het is juist extra mooi als je dat accentueert.

 

Op tafel
De tafel houdt Meghan simpel maar chic. Het laken wit, de servetten in wit, net als het servies en ter decoratie nog wat witte bloemen in lage vazen (een Moscow mule-mok doet het ook goed, zegt ze zelf) als center piece om stijlvol bestek goed uit te laten komen. Ze serveert hapjes en gangen op zilveren schalen in klein en groot, om het een net wat formeler tintje te geven.

 

Op het bord
Maak allemaal iets en breng het mee of kook lekker samen met vrienden of familie, is Meghans tip. En mocht je ooit bij haar aan tafel terecht komen (ik weet ook even niet hoe), dan is het in ieder geval honderd procent zeker dat ze te veel heeft gemaakt. Weten wij ook meteen weer dat Doria, Harry en Archie nog dagen liflafjes krijgen.

 

In het glas
Meghan schenkt zelf altijd de Almond Milk Spiced Holiday Cocktail, dus we keken haar recept even af. Ik vraag me af of the Queen zelf een keertje heeft genipt aan haar alcoholische amandelmelk.

 

Wat je nodig hebt voor Meghans kerstcocktail:

 

  • 4 cups ongezoete amandelmelk (je mag voor 1 cup ongeveer 240 ml rekenen)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kardemom
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1/2 eetlepel kruidnagel
  • 6-8 gedroogde dadels geweekt in water
  • Je lievelingsbourbon
  • Kaneelstokjes om te garneren

 

Hoe je het maakt:

Mix alle ingrediënten (behalve de bourbon) in een blender en giet het dan in een klein sauspannetje. Verhit op een lage temperatuur en voeg een scheutje bourbon toe (naar smaak en liefhebberij). Schenk in het glas en garneer met de kaneelstokjes. Koud is-ie ook lekker, laat het verhitten dan achterwege en mix in een cocktailshaker met ijs. Volgens Meghan net zo lekker.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans