Dit zijn de 3 grote kleurentrends voor aankomende herfst

 

Ga je voor beige of voor knalblauw dit seizoen? Welke kleuren je goed staan zie je het beste aan de hand van nagellakkleuren. Zo kun je zien welke kleur het beste bij je huid past.

 

1. Het nieuwe minimalisme

 

Beige wordt een belangrijke kleur dit seizoen. Het allermooiste is natuurlijk een hele beige outfit met bijpassende nagellak. Ik ben dol op beige, maar de kleur moet je wel staan. Je kunt beige prima combineren met andere kleuren bruin, dan wordt je look wat zachter. Of je draagt beige met wit en zwart zodat je een meer zakelijke look krijgt.

 

Voor nagellak kun je kiezen uit nude, de kleur van je huid zeg maar, zodat je nagels bijna wegvallen qua kleur, en alle bruintinten zijn in de mode dus van beige tot chocoladebruin.

1. Toasted Sugar, Tom Ford ‘toasted sugar’ €35  2. Nail Blush, H&M nail blush €6,99  3. Ring a Pose, Nailberry €20

 

2. Alle tinten rood

 

Rood is de klassieke nagellakkleur en die staat ook bijna bij iedereen mooi. Er zijn zoveel tinten rood dit seizoen, van lichtrood tot paars en alle tinten die ertussen zitten. Voor kleding is het de trend om diverse tinten rood te mixen in één outfit. Voor de nagels geldt dit ook. De bedoeling is dat je de nagels in diverse tinten lakt, die qua kleur niet te ver uiteenlopen, dus bijvoorbeeld lichtrood en kersenrood, of roze en cerise. Je kunt de nagels om en om lakken, of zelfs drie kleurentinten mixen.

 

1. Frutti Petutie, Sally Hansen €7,49  2. Passionnément, Lancôme €20  3. Tangoed in love. Essie €10,19

 

3. Color Crush

 

Voor wie durft is er de felle-kleurentrend, denk knalgeel, hardgroen en lichtblauw. Snoepjeskleuren zeg maar. Een ideale trend om eerst op je nagels te testen. Voor wie durft is het het mooiste om zo’n felle kleur ton sur ton te dragen, dus een gele broek combineer je met een gele trui bijvoorbeeld. Voordeel van een look in één kleur is dat het je slanker laat lijken.

 

 

1. Tangoed in love, Essie, €10,19  2. Sweet Supply. Essie geel, €9,99  3. Rita Ora, Rimmel, €5,75

 

Lange of korte nagels?

Je hebt nagels in alle soorten en maten maar de trend voor dit najaar zijn ovale nagels, zeg maar in de vorm van een amandel. Lange nagels ga je wel weer meer en meer zien, zowel nep als echt. Zelf hou ik het nog even bij korte ovale nagels.

 

Nail art?

Wil je echt hip zijn, doe dan mee aan de nail-art-trend. Dit houdt in dat je nagels kunstwerkjes worden, of dit nu met een dierenprint of een regenboogstreep is. Je kunt dit laten doen bij de nagelspecialist, maar als je een beetje handig bent kun je het zelf ook proberen. Het kost wel veel tijd, omdat je meerdere lagen moet aanbrengen en elke keer moet wachten totdat de lak droog is.

 

De beste manier van lakken?

Zowel voor je nagels als voor je budget is het echt het beste om te beginnen met een basecoat, dan twee lagen nagellak en daarna een topcoat. Je nagels blijven zo veel langer mooi, ze blijven gezonder en de kleur dringt niet door in je nagels.

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars