Rabarberijs met crumble

 

Dit heb je nodig

(voor 600 ml)

 

Voor de crumble

  • 50 g tarwebloem
  • 2 el kristalsuiker
  • 25 g boter

 

Voor het rabarberijs

  • 200 g rabarber
  • 25 g boter
  • ½ tl vanillepoeder
  • 50 g lichte muscovadosuiker of rietsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • een snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 150 ml melk

Zo maak je het

 

Voor de crumble: verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed alle ingrediënten tot een kruimelig deeg. Spreid dat uit op een bakblik met bakpapier en bak het 8-10 minuten in de oven. Laat het afkoelen, doe het in een schaal en zet die in de koelkast.

 

Voor het rabarberijs: snijd de rabarber in stukken van 1-1½ centimeter. Verwarm de rabarber, de boter, het vanillepoeder, de twee soorten suiker en het zout in een pan. Laat het zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat afkoelen en pureer dan. Bewaar eventueel wat voor de garnering. Meng de rest van de puree met de slagroom en de melk. Laat het mengsel in de koelkast goed koud worden. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Meng het ijs kort met de crumble en de rabarberpuree in een kom en zet deze in de vriezer.

 

Eet smakelijk!

 

Uit: IJspret,
Linda Lomelino,
Kosmos Uitgevers, € 17,99