Dit heb je nodig
(voor 4 tot 6 personen)
- krop ijsbergsla
- krop radicchio
- 1 kleine rode ui
- 150 g kerstomaatjes
- 1 gele paprika
- binnenste stengels van een bleekselderij
- 5 radijsjes
- 10 plakjes Italiaanse salami
- 90 g asiago, Goudse kaas of provolone
- 2 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
- 10 pepperoncini (ingelegde Toscaanse pepertjes)
- 15 kleine basilicumblaadjes
Voor de vinaigrette
- 50 ml rodewijnazijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 60 ml zonnebloemolie
- 3 tl fijne kristalsuiker
- 3 tl dijonmosterd
- teentje knoflook, geperst
Zo maak je het
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een glazen pot met deksel. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schud de vinaigrette goed en zet opzij. Was de sla en radicchio en gooi de buitenste bladeren weg. Snijd de bladeren grof. Snipper de rode ui.
Halveer de kerstomaatjes. Snijd de gele paprika in stukken van 1 cm en de bleekselderijstengels en de radijs in dunne plakjes. Snijd de plakjes salami in dunne reepjes en de kaas en het zuurdesembrood in blokjes van 1 cm. Snijd de pepperoncini in plakjes van 1 cm. Doe alle ingrediënten in een grote kom. Voeg de dressing toe en schep goed door. Serveer meteen.
Van tevoren: de dressing, salade en het geroosterde zuurdesembrood kunnen allemaal eerder op de dag worden bereid en in aparte bakjes, afgedekt, in de koelkast worden bewaard. Meng voor het serveren alles door elkaar.
Eet smakelijk!
Uit: My Streetfood Kitchen,
Jennifer Joyce & Jean Cazals (fotografie),
uitgeverij Good Cook, € 24,95