Chow fun met rundvlees

 

Chow fun is de rijstnoedelversie van pappardelle. Je kunt ze vers of gedroogd kopen in de toko. Als je wat pit wilt toevoegen, snijd dan een rode peper fijn en roerbak die mee met de knoflook.

 
Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

  • 500 g longhaas, bavette of biefstuk
  • 1 tl zuiveringszout (baking soda)
  • 1 tl maizena
  • 3 tl sojasaus
  • 400 g verse brede rijstnoedels of 250 g gedroogde mihoen
  • 2 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 tl gemberpoeder
  • 250 g Aziatische groente, zoals
  • Chinese broccoli of choi sam, in stukken van 2,5 cm
  • 2 grote handenvol verse taugé

 

Voor de saus

  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1 el zwartebonensaus (Aziatische winkel)
  • 2 el oestersaus
  • 2 el Chinese rijstwijn (Aziatische winkel of te vervangen door droge sherry)

 

Zo maak je het

Wikkel het vlees strak in plasticfolie en leg het tot 30 minuten in de diepvries. Zo kun je er gemakkelijker dunne plakjes van snijden. Snijd het vlees in dunne plakjes, tegen de spiervezel in, en leg in een ondiepe schaal. Voeg het zuiveringszout, maïzena, sojasaus, zout en versgemalen zwarte peper toe. Meng goed door en zet 15 minuten weg. Meng intussen voor de dipsaus alle ingrediënten in een kommetje en zet even weg.

 

Als je verse noedels gebruikt, spoel die dan af met warm water en snijd in de lengte doormidden. Gebruik je gedroogde noedels, doe ze dan in een kom met warm water. Laat 10 minuten staan en giet af. De noedels zijn nog wat hard maar garen in de pan verder.

 

Verhit 2 theelepels sesamolie in een grote pan of wok op hoog vuur. Bak de helft van het rundvlees in zo’n 2 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en herhaal met nog 2 theelepels olie en de rest van het rundvlees. Veeg de pan schoon.

 


 

Doe de rest van de olie en de knoflook in de pan op matig vuur en fruit een minuut, tot alles zacht en glazig is. Voeg de gehakte Aziatische groente toe en roerbak nog een minuut op hoog vuur. Doe het rundvlees weer in de pan, voeg de noedels, de saus en taugé toe en bak al omscheppend 2 minuten om door te warmen. Serveer met de lente-ui om te garneren.

 

Van tevoren: maak eerder op de dag de saus en bak het vlees bruin. Dek af en zet tot serveren in de koelkast. Zet alle groenten klaar om te roerbakken.

 

Eet smakelijk!

 

 

My Street food Kitchen_cover.inddUit: My Streetfood Kitchen,
Jennifer Joyce & Jean Cazals (fotografie),
uitgeverij Good Cook, € 24,95