Dit heb je nodig
- 90 g gezouten pinda’s
- 250 g bloem
- 1 tl vanillesuiker
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 150 g kristalsuiker
- 50 ml volle melk
- 125 g boter, gesmolten
- Chocoladeglazuur
- 100 g pure chocola, fijngehakt
- 50 ml slagroom
- 25 g boter
- Wit glazuur
- 100 g poedersuiker
- 1 ½ el water
- 1 el glucosesiroop (online)
Het boek van tove nilsson ‘limonade, fris en snacks’ maakt dorstig en hongerig. Favorflav heeft drie recepten geselecteerd. We trappen af met deze zoute black en white pindakoekjes die goed samengaan met je (verse) limo.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 175 °c. Maal de pinda’s in een keukenmachine fijn. Meng bloem, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom.
Klop in een andere kom de eieren met de kristalsuiker licht en romig. Voeg de melk, boter en gemalen pinda’s toe. Voeg het bloemmengsel toe en schep alles met een spatel om tot een egaal beslag. Laat het een kwartier rusten.
Schep het beslag in bergjes op een bakplaat, 1 el per koekje. Laat 3 cm ruimte tussen de bergjes beslag. De koekjes krijgen een diameter van 5 cm. Bak ze 12 tot 15 minuten in het midden van de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
Doe voor het chocoladeglazuur de chocola in een kom, breng de room aan de kook en schenk dit over de chocola. Roer en laat 1 minuut staan. Voeg de boter toe en roer tot het glad is. Meng voor het witte glazuur de benodigde ingrediënten in een kom.
Besmeer de bovenkant van de koekjes voor de helft met wit glazuur, voor de andere helft met donker glazuur. Zet de koekjes koel weg tot het glazuur is gestold.
Eet smakelijk!
Limonade, fris & snacks, € 17,50
Good cook
Beeld: wolfgang kleinschmidt