Boerenkoolpizza

 

Dit heb je nodig
Voor de bodem:

  • 195 g volkorenmeel, plus extra voor het bestrooien
  • snufje zout
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl Nigella zaden
  • 120 ml warm water

Voor de boerenkoolpesto:

  • 150 g verse boerenkool, fijngesneden
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 45 g zonnebloempitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zeezout

Voor topping:

  • 150 g boerenkoolbladeren vers, stengels verwijderd
  • 90 g gekookte kekerbonen
  • 75 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 kleine ui, in dunne ringen
  • 10 kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
  • 4-5 artisjokharten, gehalveerd
  • 22 g pijnboompitten
  • versgemalen zwarte peper
  • verse basilicum- en muntblaadjes, om te garneren

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Voeg de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom en meng het geheel met een vork. Gebruik je handen om een deeg te maken en kneed het gedurende vijf minuten, totdat het elastisch wordt. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 10 minuten rusten. Voeg alle alle ingrediënten van de boerenkoolpesto samen in een blender. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit, leg het uitgerolde deel op een met bakpapier bedekte bakplaat. En bak gedurende drie minuten. Haal de bodem uit de oven en draai de bodem om. Verspreid de pesto over de bodem. Laat één centimeter rond de rand over. Verspreid vervolgens de ingrediënten voor de topping over de bodem en bak de pizza in 7 minuten goudbruin. Garneer met verse basilicum en muntblaadjes.

 

Eet smakelijk!

 

Sfeerbeeld: The awesome green