Dit heb je nodig
Voor de bodem:
- 195 g volkorenmeel, plus extra voor het bestrooien
- snufje zout
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 tl Nigella zaden
- 120 ml warm water
Voor de boerenkoolpesto:
- 150 g verse boerenkool, fijngesneden
- 1 el extra vergine olijfolie
- 45 g zonnebloempitten
- 2 teentjes knoflook
- 1 el citroensap
- versgemalen zwarte peper
- snufje zeezout
Voor topping:
- 150 g boerenkoolbladeren vers, stengels verwijderd
- 90 g gekookte kekerbonen
- 75 g broccoli, in kleine roosjes
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 10 kalamata olijven, ontpit en gehalveerd
- 4-5 artisjokharten, gehalveerd
- 22 g pijnboompitten
- versgemalen zwarte peper
- verse basilicum- en muntblaadjes, om te garneren