Courgetti met garnalen

 

 

Ik doe lang niet altijd mee aan food-trends, maar deze sla ik niet over. Proef maar even, dan snap je me misschien wel.

 

 

 

Heb je al gereageerd op de stelling van vanochtend? ‘Gezond en slank? Gezond en dik kan ook.’ Om hier even op in te haken… Ik ben al een tijdje bezig met gezond eten en heel veel sporten. Mijn huisgenoten kunnen ongestraft chocoladereep na chocoladereep naar binnen werken; ik kom zo ongeveer tien kilo aan als ik dat doe. En dat is geen grap. Maar weet je, het maakt mij eigenlijk helemaal niks uit, want ik vind gezond eten dus heel erg leuk en lekker. Je krijgt er energie van én heel wat keukeninspiratie. En ja, natuurlijk geniet ik af en toe van een heerlijk Big Fat Friday-gerecht. Moet kunnen, vind je ook niet? Maar: JA! Ik doe dus mee aan deze food-trend. Zo kan ik namelijk elke dag spaghetti eten, zonder die extra kilootjes. En lekker dat het is!

 

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • ± 1,5 courgette
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Verse rode chilipeper, naar smaak
  • Olijfolie
  • 250 g garnalen
  • 120 ml room
  • Halve citroen (sap)
  • Takje peterselie
  • 10 cherrytomaatjes2 handjes Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Met een spirelli of een kaasschaaf maak je de courgetti-slierten. (Je kunt courgetti in veel supermarkten nu ook kant-en-klaar kopen.) Verdeel de slierten over 2 borden en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui, knoflooktenen en chilipeper fijn en fruit in een pan.

 

Bak dan de garnalen mee met de ui en knoflook. Meng in een schaaltje de room en het citroensap. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus. Meng de saus met de garnalen en laat warm worden. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel de saus met garnalen en de cherrytomaatjes over de 2 borden en serveer met Parmezaanse kaas en een klein beetje olijfolie.

 

Eet smakelijk!

 

Tip: Je kunt de courgetti ook warm eten. Dan zou je de courgetti samen met de saus bij de garnalen moeten doen. Zelf houd ik meer van koude courgetti. Het geeft meer bite en is daardoor minder waterig.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares