Lekkers

voor de wintertijd

 

Warme chocolademelk met amaretto en meringue

 

De chocolademelk met slagroom kennen we allemaal en is natuurlijk ook heel lekker. Maar na dat je deze geproefd hebt wil je niets anders meer.

 

Bereidingstijd

30 minuten

Aantal

voor 2 koppen chocolademelk

 

Ingrediënten voor de chocolademelk

350 ml volle melk

150 g melkchocolade

2 el amaretto

voor de meringue

20 g water

65 g kristalsuiker

25 g eiwit (ongeveer 1 1/2 ei)

 

Benodigdheden

thermometer, spuitzak, gasbrander

 

Maak de meringue. Zet een steelpan met het water en de kristalsuiker op laag vuur en laat het koken tot 114°C.

 

Begin met het kloppen van de eiwitten met een handmixer op de hoogste snelheid terwijl je het suikerwater door laat koken. Giet het, zodra het een temperatuur van 121°C heeft bereikt, langzaam bij de eiwitten. Meet dit met een thermometer. Laat de handmixer op middelhoge snelheid draaien. Zodra je al het suikerwater erbij gegoten hebt zet je de handmixer weer op de hoogste stand. Blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf en afgekoeld is.

 

Verwarm de melk tot deze net aan de kook komt. Verdeel ondertussen de chocolade en amaretto over twee koppen. Giet de warme melk erover en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.

 

Doe de meringue in een spuitzak en spuit flinke pieken op de chocolademelk. Brand de merengue af met de gasbrander.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept komt uit het boek Strooigoed

 

 

Anne-Marij de Koning

ISBN: 978 94 6143 179 0

Prijs: € 9,95

Uitgeverij Good Cook