Deze Braziliaanse balletjes eten we bij de thee en koffie. En bij de borrel. Gewoon omdat ze zo lekker zijn.
Wat is het toch fijn als je vriendinnen met verschillende culturen hebt. En dan heb ik het ook over het eten dat ze meenemen tijdens een filmavondje. Vriendinnetje met Braziliaanse achtergrond maakte altijd de allerlekkerste chocolade-bonbonnetjes. Soms maakten we de balletjes niet eens af en aten we het chocolademengsel al in een paar seconden op.
Dit heb je nodig
· 1 blikje (gezoete) gecondenseerde melk
· 15 g boter
· 3 el cacaopoeder
· Hagelslag, als topping
Zo maak je het
In een steelpannetje doe je de gecondenseerde melk, boter en cacaopoeder. Al roerend breng je dit aan de kook. Blijf roeren, en vanzelf wordt het een dik mengsel. Laat het chocolade-mengsel afkoelen en maak er vervolgens kleine balletjes van. Rol die door de hagelslag heen. Je kunt ze bewaren in de koelkast.
Door: Meagan Suares
Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.