Dit heb je nodig
- 400 g spinazie
- Extra vergine olijfolie
- Peper en zout
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 2 blikjes tomaten (400 g per blik)
- 1 laurierblad
- 8 g basilicumblaadjes (de helft van een bosje)
- 1/2 citroen
- 250 g verse lasagnebladen
- 250 g ricotta
- 1 ei
- 2 tl geraspte Parmezaan (óf meer…)
- 2 bolletjes mozzarella
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de spinazie in een pan met olijfolie en voeg peper, zout en de nootmuskaat toe. Fruit de spinazie even aan met het deksel op de pan. Schep ’m daarna in een kom en laat afkoelen. Fruit dan de fijngesneden ui en knoflook en voeg vervolgens de tomaten, het laurierblad en wat basilicum toe. Rasp de halve citroen en voeg de citroenrasp toe aan de pan. Laat dit 20 minuten pruttelen tot een smeuïge dikke saus en voeg zout en peper toe (naar smaak). Knijp het vocht uit de spinazie en snijd het fijn.
De oven doet al het werk en jij hoeft alleen maar te wachten
Meng dan de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas, de fijngesneden spinazie en proef op zout en peper. Neem de lasagnebladen en smeer het mengsel in het midden en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus erover. Strooi dan de basilicum erover, leg plakjes mozzarella erop en een druppel wat olijfolie eroverheen. Doe dan de cannellonischotel voor 35 tot 45 minuten in de oven.
PS: als je de ovenschaal een dag van tevoren maakt, zet hem dan afgedekt weg als je de tomatensaus eroverheen hebt gedaan. Doe dan vlak voordat je ’m een dag later gaat eten de oven aan om voor te verwarmen, strooi dan basilicum erover en de plakjes mozzarella en wat olijfolie. En hup die oven in!
Eet smakelijk!