By the weetje

Ik vertel het gewoon maar even, voor als je misschien nog niet wist dat dit heel erg in de mode is…

 

Door m’n werk kom ik best veel hippe, modebewuste vrouwen tegen. Leuk, want zo blijf je een beetje op de hoogte van wat er speelt in fashion-land. Maar één dingetje had ik in eerste instantie niet helemaal in de smiezen. Ik dacht werkelijk dat er een geintje uitgehaald werd. Niets blijkt minder waar. Hij is namelijk hartstikke hip…

 

De tutu!

 

Serieus. Die doe je dus gewoon aan als je erbij wilt horen. Niks grapje voor verkleedpartijtje op school voor kinderen. Ook voor kinderen is het namelijk serious business. Nou ja, tutu…ik stelde me daar iets anders bij voor. Waar ik die hippe meiden mee zie lopen is eigenlijk meer een soort petticoat, maar wat maakt het uit. Geef het beestje gewoon een naampje. En mocht je mee willen doen…er is zelfs een webshop geopend hoorde ik van de week. En er komt ook een tutu-pop-up store.

 

 

En eigenlijk begin ik het nog leuk te vinden ook. Ze schijnen voor koningsdag met een oranje variant te komen. Dus beloof me. Niet lachen als je er een volwassen vrouw mee ziet lopen. Doe ik ook niet meer, sinds ik wet dat het voor het eggie is. En je weet het hè? Een trend is twee keer in z’n bestaan belachelijk. De eerste keer als niemand hem nog begrijpt en de tweede keer als ie heel erg passé is.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.