Buffet­probleem

 

Nou was ik zo goed bezig. Zelfs trots op mezelf. Alleen snoepen op vrijdag. BFF. Big Fat Friday. Kom ik vorige week in een hotel bij het ontbijt en ging ik me toch weer een partij los. Daar lagen natuurlijk de lekkerste broodjes, smoothies in allerlei smaken, fruit, suikerbrood. Juthout van bakker Westers (jaja, ik zat op Vlieland, maar dat wist je al), lekkere gezouten boter, eiersalade, verrukkelijke zoete broodjes. Stom, stom, stom.

 

En dan niet één keer naar het buffet, maar nog een keer. En zo ongezellig als iemand anders, die iets later aanschuift, in z’n eentje zit te ontbijten, dus om de sfeer erin te houden nog maar een lekker dingetje. Of waarom ook niet nog even drie lekkere dingetjes. Wat is dat toch? Waarom hebben andere mensen altijd een vol gevoel als ze gegeten hebben? Ik nooit. Kan eindeloos doorgaan.

 

Waar zit mijn rem? En nog stommer. Ik kom natuurlijk uit Vlieland thuis met lekker veel suikerbrood en een paar pakjes Friese Dúmkes. Hap, hap, hap. En die lekkere gevulde paaseitjes die ik voor vertrek al gekocht had. Mmm. Eenmaal over de streep lijkt er geen stop meer op te zitten. Schaam me dood, nu ik dit zo opschrijf… Niet doorvertellen s.v.p.

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.