Nu kerst bijna is aangebroken, komen de gezellige smeersels weer op tafel. En geloof mij, je kan ze gemakkelijk zelf maken. Veel lekkerder dan zo’n kant-en-klaar bakje uit de supermarkt. Deze krabsalade is mijn favoriet. Erg lekker op brood, maar (TIP!) ook lekker op toastjes tijdens de feestdagen.
Dit heb je nodig
Krabsalade
- 200 g surimi-sticks
- 2 el mayonaise of meer (liefst yoghurt-mayonaise)
- 0,5 tl srirachasaus (MIJN FAVORIET!) of meer als je van heel pittig houdt.
- Snufje peper en zout
Broodje
- 2 sneetjes bruin brood
- Halve avocado
- Handje sla
- Optioneel: tomaat
- Bos-ui voor garnering
Zo maak je het
Haal de surimi uit het velletje en rol uit. Snijd in sliertjes. Ik pluis de surimi-sticks altijd uit. Zo krijg je ook gemakkelijk sliertjes. Meng de sliertjes in een schaaltje met mayonaise, srirachasaus en peper en zout.
Beleg de broodjes met plakjes avocado, sla, (dun gesneden) tomaat, de krabsalade en wat fijngesneden bos-ui.
Eet smakelijk!