Broodje krabsalade

 

Mijn favoriete home-made salade. Misschien ook die van jou, na vandaag.

 

 

plank met broodje krabsalade

Nu kerst bijna is aangebroken, komen de gezellige smeersels weer op tafel. En geloof mij, je kan ze gemakkelijk zelf maken. Veel lekkerder dan zo’n kant-en-klaar bakje uit de supermarkt. Deze krabsalade is mijn favoriet. Erg lekker op brood, maar (TIP!) ook lekker op toastjes tijdens de feestdagen.

 

Dit heb je nodig

 

Krabsalade

  • 200 g surimi-sticks
  • 2 el mayonaise of meer (liefst yoghurt-mayonaise)
  • 0,5 tl srirachasaus (MIJN FAVORIET!) of meer als je van heel pittig houdt.
  • Snufje peper en zout

 

Broodje

  • 2 sneetjes bruin brood
  • Halve avocado
  • Handje sla
  • Optioneel: tomaat
  • Bos-ui voor garnering

 

Zo maak je het

Haal de surimi uit het velletje en rol uit. Snijd in sliertjes. Ik pluis de surimi-sticks altijd uit. Zo krijg je ook gemakkelijk sliertjes. Meng de sliertjes in een schaaltje met mayonaise, srirachasaus en peper en zout.

 

Beleg de broodjes met plakjes avocado, sla, (dun gesneden) tomaat, de krabsalade en wat fijngesneden bos-ui.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares