De eerste Big Mac werd 50 jaar geleden, in 1967, verkocht in het restaurant van Jim Delligatti in Pennsylvania. Maar deze vrijdag kan jij deze golden oldie gewoon in je eigen keuken maken.
Dit heb je nodig (voor 2 Big Macs)
Voor de burgers
- 400 gram mager rundergehakt
- peper & zout
- 2 hamburgerbroodjes
- 1 ui
- handvol ijsbergsla
- 1 augurk
- 2 plakjes cheddar
Voor de beroemde Big Mac-saus
- 2 el Heinz Sandwichspread Tuinkruiden
- 1 el mayonaise
- 1 tl ketchup
- 1/2 tl citroensap
- 1/4 tl kristalsuiker
Zo maak je het
Roer alle ingrediënten voor de Big Mac-saus door elkaar en zet deze opzij terwijl je de burgers maakt. Doe het gehakt in een kom en voeg hier peper en zout naar smaak aan toe. Kneed het even door en vorm vervolgens vier grote, dunne burgers van het gehakt.
Bak de burgers vervolgens in een beetje boter in een koekenpan gaar.
Leg de hamburgerbroodjes 20 seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Snijd de broodjes vervolgens voorzichtig in drieën.
Snipper de ui, snijd de ijsbergsla in reepjes en de augurk in dunne plakjes.
Smeer een lepel saus op het onderste deel van het broodje.
Leg hier een beetje ijsbergsla bovenop, gevolgd door een plakje cheddar en een hamburger.
Verdeel een beetje ui en augurk over de hamburger en leg het middelste deel van het hamburgerbroodje hier bovenop.
Smeer ook de middelste laag van het hamburgerbroodje in met een beetje saus gevolgd door wat ijsbergsla.Leg hier weer een hamburger bovenop en top af met ui en augurk.
Maak het broodje af door het kapje er weer op te leggen.
Serveer en eet direct! Anders is het een koude burger, net zoals bij de Mac