Boekentip: De Spin

 

Bon dia vanaf het allerzonnigste Bonaire. Jaaa, ik maak jullie gelijk even jaloers met m’n bestemming, want het is me toch een partijtje heerlijk hier.

 

 

De aankomende weken proef ik van het leven van een digital nomad (wat ik altijd een beetje een stomme term vind), maar ik moet eerlijk zeggen: die zonkracht had ik wel even een béétje onderschat. Dus echt bakken is er voor mij niet bij, maar veilig in de schaduw een boekje lezen dan weer wél.

 

Want ik verslind nogal wat boeken als ik van huis ben. Thuis hou ik ook van lezen, maar ik kan er dan toch minder de rust voor pakken. Dat haal ik dan weer goed in als ik op vakantie ben, of zoals nu op ‘werkvakantie’ (al voelt het werkgedeelte niet heel erg, zo). Mijn laatste aanwinst: De spin, geschreven door Barry Levine. Dit boek gaat over het leven van Jeffrey Epstein en ja, ook als je de docu over hem hebt gezien op Netflix is dit echt een aanrader.

 

Want wát is dit bizar. Deze man was nog veel erger, smeriger en walgelijker dan ik van tevoren dacht. Er komen verklaringen in voor van zijn slachtoffers (veel die anoniem willen blijven), zijn vriendschappen met mensen als Donald Trump en Bill Clinton, en het vertelt over de manier waarop hij aan zijn geld is gekomen. Spoiler: dat is ook niet op een koosjere manier geweest.

 

Dit is er een voor liefhebbers van true crime, voor boekenwurmen of voor mensen die ook meer willen weten na het zien van de documentaire.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer