‘Billen zijn mijn leven’

 

Het staat er echt en het gaat nog verder.

 

 

Want soms droomt ze weleens dat ze wakker wordt en dat haar billen dan weg zijn en dat is haar ergst denkbare nachtmerrie. Ze, dat is Kim Wensveen uit Monster in het Hollandse Westland. Je hoeft haar niet te kennen. Dat deed ik ook niet trouwens. Het was die rare kop boven het artikel in het AD die mijn aandacht trok en waardoor ik ging lezen, anders was ik nooit over haar begonnen. En het is haar fascinatie, of beter obsessie, met haar billen die mij op mijn beurt ook weer fascineerde.

 

De kont van Kim Kardashian en de billen van J. Lo hebben me heus wel bereikt in de voorbije jaren en de brazillian butt lift – er wordt vet uit de buik gehaald dat vervolgens wordt ingespoten in de billen – was me ook niet ontgaan. Maar achter deze dertiger van eigen bodem die haar leven wijdt aan een perfect stel billen gaat een wereld van nog veel meer billen schuil.

 

Even kort: Kim zegde haar baan als tandartsassistente op om voor zichzelf te beginnen als ‘The Booty Coach’ en dat deed ze met succes, want ze is pas amper een paar maanden verder en ze heeft nu al een klantenstop afgekondigd. ‘Zo graag willen vrouwen volle billen.’ Kims billen blijken onmogelijk om niet naar te kijken. Ze zijn zo groot dat ze beslist on-Hollands en zelfs bijna onwerelds lijken, volgens de fotograaf in kwestie, en er waren duizenden squats, reversed lunges, step-ups en deadlifts voor nodig om zo ver te komen.

 

Dus wat Kim betreft mogen ze gezien worden. Al kan het altijd nog mooier, beter, voller! Haar ultieme kers op de taart zou dan ook die brazillian butt lift zijn, maar die blijft vooralsnog een droom.

 

Als we de berichten mogen geloven zijn de bil- en heupimplantaten van Kim Kardashian inmiddels verwijderd. Op de foto die bij dat bericht is geplaatst, lijken die lichaamsdelen inderdaad weer meer in proportie dan op oude foto’s. Als ik onze eigen Kim – en al haar klanten die zich net als zij het hoofd op hol hebben laten brengen door de gedachte aan een groot, rond achterwerk en een ongewoon smalle taille – een tip mag geven: schuif die butt lift nog maar even op de lange baan. Want het zou zomaar eens kunnen dat de ronde-billen-hype over zijn hoogtepunt heen is. En een operatie om een operatie ongedaan te maken hakt er, denk ik, harder in dan je billen er met beleid weer aftrainen als je schoonheidsideaal niet meer courant is.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans