Betoverend

 

 

Monique: Deze stijl zou ik niet in elke hoek van mijn kamers thuis willen toepassen, toch lukt het me bijna nooit om met lege handen naar huis te gaan. Sprookjesachtig!

 

Alsof je een andere wereld binnenstapt. Paradijselijk en sprookjesachtig. Bloemen, planten en rariteiten. Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer weten keer op keer weer te verrassen. Ze betoveren met hun bloemen- en groenstyling voor hotels, restaurants, beurzen, evenementen, showrooms en bruiloften. Twee keer per jaar houden ze ‘open huis’ in Amsterdam in hun Shop for a Week, steeds op een andere locatie.
Hun handschrift is groots, meeslepend en theatraal. Niet per se een stijl die ik in elke hoek van de kamer thuis zou willen toepassen, toch vind ik het altijd een feestje. Het lukt mij bijna nooit om met lege handen naar huis te gaan. Je vindt er nu eenmaal dingen die je nergens anders tegenkomt, zoals het ‘takkenaapje’ dat ik er een paar jaar geleden kocht. Je kunt er niks mee, het dient geen enkele praktisch doel, je kunt er alleen maar naar kijken. Alleen al dat geeft mij elke dag zo veel plezier!

 

Je kunt er alleen maar naar kijken

 

Shop for a Week van The Wunderkammer is van 8 t/m 18 juni, Prinsengracht 845, Amsterdam

Er is ook een webshop. Wat een handige vondst: naast elk object op de foto staat een walnoot op een stokje. Zo heb je direct een idee van de afmetingen.

Ken je het Cromhouthuis al? Een stadspaleis uit de gouden eeuw met een prachtige (thee)tuin: echt een verborgen parel in Amsterdam. De museumwinkel, het café, de decoraties en een tentoonstelling zijn allemaal van de hand van The Wunderkammer.

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Beeld homepage: Jeannine Govaers voor The Wunderkammer Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.