Benieuwd of ik de enige ben

 

Eerst moet de vaatwasser leeg, dan kan ik pas beginnen.

 

 

 

Er staat op mijn to-do-list altijd een aantal dingen dat echt moet. Ik schrijf die dingen in volgorde van belangrijkheid op. Super georganiseerd, zou je zomaar kunnen denken. Ware het niet dat ik het blijkbaar te spannend vind om met nummer een van de lijst te beginnen. Vandaag staat ‘stukkie schrijven’ natuurlijk bovenaan.

 

Maar wat denk je?

 

Ik kan pas rustig zitten als de vaatwasser leeg is. Het aanrecht schoon. De bank opgeschud. De was opgehangen. Het bed opgemaakt. De kattenbak verschoond. Mezenbolletjes opgehangen. Het bloemenwater verschoond. De tafel netjes. De groentela van de koelkast schoongemaakt – was echt hard nodig. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is van alles wat me tegenhoudt om rustig te gaan zitten en aan het schrijven te gaan. Het voordeel is (maak ik mezelf dan wijs) dat ik met veel meer rust in m’n donder zit en dat het er lekker opgeruimd uitziet als ik klaar ben met schrijven.

 

Vette onzin natuurlijk

 

Eigenlijk is het nog een wonder dat je hier een stukkie van me zit te lezen. Want ik had nog een enorme trits aan dingen die ik ook nog even had kunnen doen. Ramen zemen. Een houten wandje schuren en schilderen, want het is te gek voor woorden dat dat nog steeds niet gedaan is. Klimop van de muren trekken buiten. Bladeren bij de voordeur wegvegen. De foto’s weer op z’n plaats hangen, die heb ik er voor onze dakreparatie afgehaald. Kattenluikje monteren, het vorige was kapot en er ligt al een paar dagen een nieuwe te wachten.

 

Niet lachen

 

En als ik dan eindelijk achter de laptop zit, toch eerst alle mails beantwoorden en/of verwijderen. Verhip! Er komt een nieuwe terugblik in m’n foto’s binnen. Vind ik altijd zo leuk. O wacht, eerst nog even clean my Mac doen. Moet echt. Vorig jaar is dat ding ermee gestopt, gebeurde precies toen ik met m’n stukkie bezig was, wil ik niet nog een keer meemaken. O jee, er blijken nog onbeantwoorde appjes in m’n telefoon te zitten, dat kan natuurlijk niet wachten. Leuk trouwens, want van vriendinnen en zus. Zus is op interrail, vriendin over taal-ergernissen, kat van andere vriendin heeft een gat in z’n hoofd, is de kleine van onze Missi. Zo zielig.

 

Goed. Dan ga ik nu beginnen

 

O, wacht, eerst nog even de gisteravond van onze buurvrouw gekregen amaryllissen op een leukere plek zetten.

 

Hèhè. Ik zit.

 

Mag ik s.v.p. even van je weten of jij hier ook last van hebt? Dat je niet kunt beginnen zonder dat de boel op orde is?

 

Ik wens je een fijne dag. Bij mij vult ie zich zonder to-do-list ook wel. Zul je zien.

 

Liefs van Franska

 

PS. Volgende week probeer ik meteen te beginnen.

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska