Ben jij er weleens geweest, op Oerol?

 

Oerol, het jaarlijks terugkerende culturele festival op Terschelling heeft heel veel liefhebbers. Ik neem me ieder jaar voor om er eens een kijkje te gaan nemen. 

 

Maar door corona is het weer niet gelukt. Want ook Oerol kun je vanwege het verbod op evenementen niet bezoeken. Maar niet getreurd, het festival gaat wel door, digitaal dit keer. 

 

Iedere dag is er een ander programma, met verrassende thema’s zoals Toekomstbouwers of Blikverruimers. Natuurlijk zijn er live voorstellingen, of je kijkt wanneer het jou uitkomt. Bijna het hele programma is vrij toegankelijk. Je kunt met iedereen tegelijk intunen. Voor sommige voorstellingen moet je via de site een plekje reserveren.

 

En gelukkig is het tv-programma Opium ook gewoon te zien. Tot en met vrijdag 19 juni kun je iedere avond op NPO2 kijken naar Opium op Oerol. Cornald Maas, die wel op Terschelling is, heeft theatermakers en podiumkunstenaars uitgenodigd om te praten over hun werk en hun liefde voor Oerol. En de vaste gasten zoals cabaretier Harrie Jekkers, fotograaf Ruben Terlou en schrijver Splinter Chabot delen iedere avond met jou hun liefde voor Terschelling. Ik geeft je vast een voorproefje met dit prachtige liedje van Harrie Jekkers (ik kan alleen maar niet wennen aan dat mondkapje…)

 

 

Kijken dus! Opium op Oerol. Iedere werkdag vanaf 19.10 op NPO2. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit