Belazerd en bedrogen

 

Zoveel tegenslag was zelfs voor een sterke vrouw als zij te veel.

 

 

 

 

Nadat haar man er met een ander van tussen was gegaan en zij met hun twee kleine kinderen alleen kwam te staan, kocht ze een appartement in het gebouw waar wij ook wonen. Ze was er blij mee, want alles paste: drie slaapkamers, een groot balkon op het zuiden, vlakbij de school van de kinderen. Er was slechts één kleine maar: er moest nog wel verbouwd worden want de keuken hing letterlijk met touwtjes aan elkaar en de badkamer was zwaar gedateerd. Gelukkig vond ze een aannemer die snel aan de slag kon. Totdat die de boel over twee maanden zou opleveren moest ze huren maar dat was te overzien.

 

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Ze huurt nog steeds omdat de aannemer wel zo fideel was om de boel volledig te strippen, zodat haar nieuwe onderkomen onbewoonbaar was geworden, maar het er daarna ijskoud bij liet zitten. De man bleek regelmatig te diep met zijn neus in de coke te zitten waardoor hij niet kon functioneren en – erger nog – zijn winst in zijn neus stopte in plaats van zijn mensen ervan te betalen. Tegen de tijd dat deze charlatan voor het eerst naar Zuid-Afrika afreisde om in te checken bij een rehab had zij al een aanbetaling gedaan van hier tot ginder terwijl de bouw volledig stillag. Daarnaast had ze de keuken al besteld  – en betaald.

 

Ze zag geen andere weg dan te gaan procederen, want de aannemer kwam er niet meer uit en liet het consequent afweten. Van de week liet ze voor het eerst sinds meer dan een jaar weer van zich horen. De aannemer is – precies zoals te verwachten viel – failliet verklaard. Het hangt nu van de curator af of er nog wat voor haar overblijft nadat eerst de belasting, dan de bank en dan de grote leveranciers zijn betaald. Of dat het zo was? Om de dooie dood niet. De keukenboer blijkt namelijk ook failliet en bij navraag bleek dit heel toevallig een contact van de aannemer. Zijn we er dan zo? Welnee. Haar werkgever, een beursgenoteerde multinational, heeft haar te verstaan gegeven dat ze haar laten gaan. Met alle stress en de zorg voor twee kleine kinderen lukte het haar niet meer om te performen. 

 

We zijn met alle buren bezig om te kijken wat we kunnen ondernemen om haar gestripte appartement voor een bedrag dat ze hopelijk nog net kan bijlenen van haar vader, weer in een staat te brengen dat het bewoonbaar is. Want zoveel tegenslag was zelfs voor een sterke vrouw als zij net een tikkeltje te veel.

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans