De belachelijkste wet in wording

 

 

O, o, o, zo’n politicus die graag de krant wil halen. En als daar een idioot voorstel voor nodig is, maakt hem dat allemaal niet uit. Nou, het is gelukt hoor. Meneer Marco Kleppe uit Kapelle, lijsttrekker van de SGP, heeft de kranten gehaald. Waarmee?

 

Nou. Volgens meneer Kleppe hebben ‘heel veel’ mensen last van de katten van hun buren. Dat poept maar, dat miauwt maar. Daar moet iets aan gedaan worden. Marco Kleppe peinsde en piekerde en kwam tot een briljant idee. Wat zeg ik. Twee ideeën. De eerste lumineuze oplossing luidt: houd uw katten binnen. En mocht er dan wat gemor te horen zijn, dan heeft de heer Klepper uit Kapelle ook daar een oplossing voor: de kat gaat gewoon aan de lijn. Net als de hond. Ik zou er bijna ‘kat in het bakkie’ van gaan zeggen, maar dat zou te makkelijk zijn.

 

Nu rees bij mij de vraag; hebben mensen dan echt last van de katten van hun buren? Nu hebben mijn buren geen katten, maar 2 miljoen en 570 duizend poezenkinderen. Volgens meneer Marco hebben mensen heel veel last van de poep van de poes van de buren. Een vlijtige journalist van het Algemeen Dagblad wilde dat toch even voorleggen aan ‘burenruziedeskundige’ (vond ik ook een bijzondere titel) meester Frank Visser. En wat bleek? Mensen storen zich niet aan de poes van de buren. Het staat niet eens in de top 10 van de grootste ergernissen. Ik denk dat meneer Marco Kleppe uit Kapelle een persoonlijk probleem heeft met een pinnige poes of een krolse kater. Ik zou zeggen: ga eens praten met je buren. Denk aan de voordelen van een kat (hij jaagt de muizen weg) en bedenk alsjeblieft dat als je je hier werkelijk druk om kunt maken, we het zo slecht nog niet hebben. Als u dat allemaal doet, dan steek ik de fik erin. In de krant van vandaag dan hè, niet in uw buurpoes. 

 

 

Door Pleuntje van der Horst