Bao’s met pekingeend

 

Gek op Asian streetfood? Julius Jaspers bundelde voor jou al zijn favoriete Aziatische snacks in zijn nieuwste boek, Oriental Streetfood.

 

Dit heb je nodig (voor 6 personen):

  • 6 bao’s (toko)
  • 240 gram (peking)eendenbout
  • 90 milliliter hoisinsaus
  • 60 gram zoetzuur van komkommer
  • 2 bosuien, in ringen
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 40 gram wasabimayonaise
  • ganzenvet
  • zout en peper

 

Benodigdheden:

  • Stoompan of stoommand

 

 

‘Een recept is slechts een leidraad’, is het motto. Dat betekent dat je naar hartenlust op eigen smaak mag aanpassen. Yes. Deze bao’s met Pekingeend, zoetzuur en wasabimayonaise hoeven we eigenlijk niet meer aan te passen, alleen nog maar op te eten.

 

Zo maak je het:
Gaar de eend in zijn eigen vet, eventueel aangevuld met wat ganzenvet, totdat het vlees van het bot valt. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. 

Of, koop kant-en-klare confit de canard als je dit te veel gedoe vindt. Pluk daarna het vlees van de eend en meng het met de hoisinsaus. Stoom de bao’s in enkele minuten warm en verwarm de eend in een kleine koekenpan. Beleg de bao’s met de warme eend. Leg hier wat zoetzuur van komkommer op, wat bosui, wat gefrituurde uitjes en maak af met wasabimayonaise. Serveer direct.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door:  Laura van Wingerden, FavorFlav

Credits: Oriental Streetfood, Julius Jaspers € 29,99, Carrera Culinair