Balletjes,
Asian style

 

Gewoon weer even anders. Maar met heel veel smaak.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g rundergehakt
  • 2 flinke stengels bosui, in ringetjes gesneden
  • 1 ei
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 el gember
  • 1 el sesamolie
  • Zout
  • Chilipeper
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • Handje sesamzaadjes

 
Zo maak je het
Meng het gehakt samen met broodkruim, bosui, ei, knoflook, gember, sesamolie, peper en zout. Wanneer alles goed gemengd is, draai je de balletjes.
 
Bak de balletjes in wat olie. Gebruik hier bij voorkeur zonnebloemolie voor. Wanneer de balletjes bijna gaar zijn, voeg je de overige ingrediënten toe. Laat even sudderen.
 
Je kan eventueel nog wat bouillon toevoegen voor extra smaak. Voeg nog wat srirachasaus toe als je de balletjes pittiger wilt maken.
 
 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares