Bak zelf een banketstaaf

Zijn ze uitverkocht? Geen probleem! Zo bak je je eigen banketstaaf. Nooit gedacht dat dat zo eenvoudig zou zijn, toch? Eet smakelijk!

 

 

Dit heb je nodig


  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 
300 g amandelspijs
  • 7,5 g citroenrasp
  • 1 klein ei
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
     

Zo maak je het


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Doe ondertussen de amandelspijs, citroenrasp en het kleine ei in een kom. Klop dit met de platte klopper in een standmixer tot een egale mix zonder klontjes. Haal de beschermfolie van de plakjes bladerdeeg. Leg de 6 plakjes op een rij. Bevochtig een rand met een natte vinger en plak het volgende plakje er op vast. Goed aandrukken anders gaat het straks lekken. Plak zo ook de andere plakjes vast. Rol de spijs iets minder breed dan het bladerdeeg. Leg de spijs in het midden van het bladerdeeg en rol het deeg op. De randen plak je weer vast met wat water, wederom goed aandrukken. Vorm de banketstaaf in de letter s. Leg de banketstaven op een met water bevochtigde bakplaat met de naad naar onderen. Zet de banketstaaf een half uurtje in de koelkast om het op te laten stijven. Verwarm de oven voor op 240 graden .Bestrijk de banketstaven met losgeklopt ei, laat dit even drogen en bestrijk dan nog eens met losgeklopt ei. Bak de banketstaven in 25-30 minuten goudbruin. Zet de temperatuur na 8 minuten terug naar 230 graden. Haal de banketstaven uit de oven, steek de banketstaaf los en laat hem op de plaat liggen om af te koelen.

 

Eet smakelijk!

 

Beeld: Saveur