Even over B&B Vol Liefde deze week

 

Net als half Nederland ben ik ook weer gi-gan-tisch verslaafd aan B&B Vol Liefde.

 

 

 

Elk seizoen denk ik weer: waar duikelen ze deze mensen toch op? Elk seizoen weten ze zich toch ook weer te overtreffen. Omdat geduld niet mijn sterkste kant is, kijk ik uiteraard al vooruit op Videoland — ik snap niet hoe jullie dat doen, het via tv kijken als je weet dat er al veel meer afleveringen voor je klaarstaan.

 

De week is weer ten einde en dus vond ik het hoog tijd om de tien meest memorabele momenten van deze week door te nemen. Wees dus gewaarschuwd: als je het via de tv kijkt, zitten hier spoilers tussen.

 

1. Justice for Hans. Die arme man. Kunnen vrijgezelle vrouwen in zijn leeftijdscategorie als-je-blieft even een berichtje naar hem sturen? Hij verdient echt een leuke vrouw en in plaats daarvan heeft hij nu PTSD overgehouden aan zijn tijd met Petri. Hoe zij deed over die boom die hij voor haar snoeide — ik word alweer boos als ik eraan denk. Never be like Petri. Be like Hans.

 

2. Jongens, opgelet: je kan nog zo met elkaar levelen qua zweverigheid, maar ook dan moet je het niet flikken om elkaars woorden te gebruiken. Ja, voor als je het niet wist: woorden kunnen gewoon geclaimd worden. De woorden ‘retraite’ en ‘magie’ zijn van Claudia en dienen NIET door anderen gebruikt te worden, anders zwaait er wat.

 

3. Zoë is gewoon lekker op Anne-Fleur-vakantie en living her life. Het verbaasde mij oprecht dat Joy haar wegstuurde, want ondanks het feit dat ze misschien niet altijd even veel zelfreflectie heeft (nee Zoë, die rollende ‘r’ van je is geen Amsterdams accent maar eerder iets uit de richting van Blaricum), vond ik ze best een mooi stel.

 

4. Hot take én spoiler incoming: sinds ik op de juicechannels zag dat Joy eigenlijk alleen geïnteresseerd is in de dame die nog komt met verreweg de meeste volgers op Instagram kan ik het niet meer anders zien. Hoe ongeïnteresseerd is hij in al die meiden, die stuk voor stuk leuk zijn, die voor hem komen? I smell bullshit and I smell clout chasing. Joy wil volgers, geen liefde.

 

5. Kan iemand een compilatie maken van alle rare dingen die bij Walter gebeuren? Ik rol echt van de ene in de andere verbazing. Echt te gek wel dat hij twee vrouwen vindt die dat zó snappen. Ik zou met gierende banden weg racen als er van mij wordt gevraagd om mijn emoties eruit te dansen als ik je net een uur ken.

 

6. Of dat schreeuwen, wat die arme Ingrid voor hem moet gaan doen. Laat iemand gewoon lekker rustig zijn joh, ik zou ook compleet overweldigd zijn door alle rariteiten daar.

 

7. De knuffels die Claudia en Walter aan elkaar geven zijn ook wel… Something else. Valt dit nog onder knuffelen of zullen we gewoon het beestje bij de naam noemen: de Face-Off met kleding aan?

 

8. Vooralsnog vind ik Debbie onze unproblematic queen. Megagezellig lijkt het me om een weekje bij haar langs te gaan in Spanje. Houdt van een wijntje, is supervrolijk, heel lief en begripvol tegen haar gasten: te leuk.

 

9. Dat begripvolle zou ik trouwens zelf wel wat meer mogen hebben, want elke keer als we Bram te zien krijgen snap ik er he-le-maal niets van. Een mooie gedachte hoor, dat zelfvoorzienend leven in een dorpje dat nog geen 100 inwoners heeft en waar je dagenlang met niemand kan praten… Maar ook een soort van mijn ergste nachtmerrie? Waar is de kroeg? Is daar überhaupt wel internet? Netflix? PANIEK.

 

10. En nadat ik een weekje bij Debbie ben geweest ga ik nog een weekje bij Marian langs. Sowieso ziet die villa er wáánzinnig uit, mar die Bourgondische levensstijl spreekt mij ook wel aan. Ik had echt met haar te doen vanwege het feit dat Jan eigenlijk gewoon weigerde en/of niet wilde horen dat hij moest vertrekken. Erg pijnlijk om te zien. Love it.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer