App Geklep

 

Misschien volg je het al? Het spannende verhaal van Brigitte Bormans, die als 50+-er ten huwelijk gevraagd is.

 

 

Brigitte is nog maar kort geleden begonnen bij Franska.nl, dus als je nog even in wilt lezen, kun je hier beginnen. Begin deze week zat ik tijdens een vergadering (niet netjes, ik weet het) tussendoor met haar te appen. Even meelezen?

 

Franska: Hoi Brigitte, hoe istie?

 

Franska: Die foto waar jij met je ouders op staat hè?

 

Franska: Daar blijf ik maar naar kijken. Ik denk steeds dat je een geheime zus van me bent als ik je daarop zie.

 

Brigitte: Wat lief! Eerlijk? Onze gezamenlijke vriendin die ons met elkaar in contact heeft gebracht vindt ook dat er gelijkenissen zijn!

 

Franska: Wat leuk. Ik ben een keer in de USA iemand tegengekomen waar ik hetzelfde mee had.

 

Franska: Heb je het druk nu? Ja hè?

 

Brigitte: Afschuwelijk. Er is iets misgegaan met drukwerk. Dan lijkt het alsof je met een autohandelaar te maken hebt. Ze ouwehoeren maar door en je kunt er geen speld tussen krijgen. Je voelt dat er iets niet klopt maar kunt het net niet pakken.

 

Franska: Aaargh! Dan moet je wel heel bijdehand zijn, wil je daar een speld tussen krijgen. ‘Meneer u praat nu wel mooi, maar er klopt iets niet en de fout ligt gewoon bij u. Dat weet u zelf toch zeker ook wel he?’

 

Brigitte: Het laatste woord is hierover nog niet gezegd. We hebben deze man natuurlijk nog nodig en daarom moeten we een beetje tactisch blijven. Hoe moeilijk ook.

 

Franska: Oh, tactisch. Hum. Moet je meestal niet bij mij zijn 

 

Franska: Maar het komt wel goed?

 

Brigitte: Alles komt altijd goed Franska. Maar voordat het zo ver is. . . Ik hoef jou niets uit te leggen. Jij kent het klappen van de zweep als geen ander!

 

Franska: Yes.

 

Franska: En ondertussen dus steeds met huwelijksplannen bezig.

 

Brigitte: Komt nog bij. Ik krijg zo een vriendin te eten die in koolhydraten-vrij dieet volgt. Ik dacht kom laat ik eens aardig doen en een stamppotje zuurkool met zoete aardappel en knolselderij maken. En hoe graag ik ook in de keuken sta, dat komt dan opeens helemaal niet uit. Ook dat ken jij waarschijnlijk.

 

Brigitte: Huwelijksplannen? Op een dag als vandaag niet echt.

 

Brigitte: Maar morgen of de dag erna weer wel!!

 

Franska: Ik herken het. Leuke plannen en dan ineens fietst er iets tussendoor. Weg lol. Gelukkig wordt het automatisch overmorgen.

 

Franska: En zomer

 

Brigitte: Zo is dat. Ik ga overmorgen naar Londen. Met mijn dochter: een moeder dochter weekend. Is jaren geleden! Daar verheug ik me op. En op de zomer inderdaad!! Ik hou niet van winter en niet van kou en ik kan niet eens met schaatsen aan op de bank zitten dus dit zijn niet mijn beste dagen.

 

Franska: Oh maar heerlijk Londen. Jaloers!

 

Brigitte: Naar Victoria’s Secret natuurlijk. En heel veel heel lekker eten.

 

  
 

Franska: Je kunt zo heerlijk eten in Londen.

 

Franska: en shoppen ja.

 

Brigitte: Nog tips??

 

Franska: Ja, maar er schiet me alleen een dure te binnen. Yautcha. Dim sum.

 

Franska: En The River Café. Hebben net een nieuw boek.

 

Franska: Ottolenghi natuurlijk (ben ik nog nooit geweest)

 

Brigitte: Die had ik al geprobeerd te reserveren. Bommetje vol. Alle dagen de godganse dag.

 

Franska: River Cafe?

 

Franska: Hakkasan

 

Brigitte: Coya is gelukt. Delicious Peruvian Food. Spannend hè?

 

Brigitte: Ik zal je er alles over vertellen volgende week.

 

Brigitte: En foto’s maken. How is that?

 

Brigitte: Ottolenghi zat ook vol. Ontbijt, lunch, diner: vol. Alle dagen dat we er zijn.

 

Franska: dan langs de bakker van Otto

 

Franska: Ik ben heel benieuwd naar de foto’s

 

Brigitte: Ik probeerde een beetje af te vallen. Ik wil toch nog een keer leuk als bruidje zijn per slot van rekening. Twee kilo is gelukt. Ik vrees het ergste na dit weekend.

 

Brigitte: Maar ik hou je op de hoogte!

 

Frabnska: Heel erg veel plezier in Londen! En misschien doe je nog leuke trouw-ideeen op! X

 

Franska: En pssst. Genoeten als je teveel eet. Het is nog geen zomer. Krijg je er nog wel vanaf

 

Franska: met een i. Genieten. Anders werkt het niet, haha

 

 

Benieuwd naar de foto’s! (En ook wat er geshopt is bij Victoria’s Secret trouwens… ) Maar even snel afspreken met Brigitte om in haar telefoon naar de foto’s te gluren. Alleen als het mag van haar natuurlijk. Zo netjes ben ik dan weer wel.

 

 

Door Franska (en Brigitte)

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.