ANWB-stelletjes: Wie domineert wie?

 

Misschien sta ik wel op de verkeerde tenen hoor, maar ik vind het altijd zo bijzonder als ik ze zie. ANWB-stelletjes. Onze buren van Falder hebben zo hun eigen mening over dit fenomeen. Maar of ik het daar nu zo mee eens ben?

 

Iedereen kent ze en herkent ze: de ANWB stellen die exact dezelfde regenjas, afritsbroek, gympen of hoed hebben. En ook in dezelfde matching kleur uiteraard. Op het eerste gezicht misschien een teken van affectie voor elkaar, maar als je er langer over nadenkt is het natuurlijk je reinste slavernij.

 

 

Ze fietsen of wandelen door heel Nederland, je spot ze in drukke winkelstraten of op de pont ergens in Zeeland. Hangend over de routekaart of aan de koffie met appelgebak. Net als twee smurfen dragen ze exact dezelfde kledij met een povere uitstraling. Sommigen gaan zo ver dat ze ook hun kapsel aanpassen. Het levert curieuze plaatjes op. Dat bedacht ook de maker van de Facebookpagina ANWB-stelletjes die twee jaar geleden met de verzameling startte. Gewoon vanuit het plezier. ‘Ik heb in een ver verleden gewerkt in een ANWB winkel,’ vertelt de oprichter die zijn naam niet in de media wil. ‘Daar kochten stelletjes soms dezelfde jas. Dan kocht de vrouw ook de mannenjas of andersom.’ In een andere Facebookgroep kwam hij foto’s van dit soort stelletjes tegen en dat was de start van een eigen verzameling. Iedereen die de gelijkgestemde stellen in het wild tegenkomt mag op de Facebookpagina plaatsen.

 

Over dominante vrouwen gesproken…
Hyacinth Bucket bepaalt de weg

 

 

Wij van Falder gaan er eigenlijk – en wellicht totaal misgekleund – van uit dat de vrouw in deze de kwade genius is

 

‘Zeg schat, dit jasje in rood is geweldig en het is gemaakt voor ons als stel, laten we niet moeilijk doen. Kunnen we elkaar ook niet kwijtraken.’ Of zou het vanuit het calvinistische beginsel zijn: 2 in dezelfde kleur zijn nu eenmaal goedkoper? Maar welke man laat dit gebeuren? In elke relatie lever je iets in, want samen betekent toch ook vrijheid in gebondenheid. Water bij de wijn, soms oké, maar ook in dezelfde jas gaan lopen als je vrouw? Volgens Falder ben je als man dan totaal afgestompt, gekneed, gecastreerd en tot slaafje gereduceerd. Volgens ons hebben deze mannen totaal niet in de gaten dat je als een gebrandmerkte nobody rondstapt. ‘Hier loopt een man die zijn identiteit heeft verkocht’.

 

Mannen van Nederland, houd de eer aan jezelf. Zodra je vrouw probeert je in een kanariegele poncho of een windjack met de Nederlandse driekleur te hijsen moet je je echt achter je oren gaan krabben en je afvragen of dit nog de juiste relatie is. Nogmaals, het is de vrouw. Wij kunnen ons namelijk niet voorstellen dat een man tegen een vrouw gaat roepen dat ze dezelfde kleur trainingspak aan moet. ANWB-stellen: het is om te lachen natuurlijk, maar als je er langer over nadenkt is het om te huilen.

 

Fotografie: Facebook pagina ANWB stelletjes

 

 

Door: Redactie Falder