Blush & Co

Zie jij er al een beetje pips uit terwijl de winter nog maar nèt begonnen is? Blush is de oplossing!

 

Anita: De kleur van je gezicht verandert in de loop der jaren, oftewel er verdwijnt steeds meer kleur uit je gezicht. Vroeger wist ikme geen raad met mijn rode blossen, nu kan ik eigenlijk niet meer zonder. Ondanks mijn voorliefde voor blush vind ik het toch nog steeds lastig om het goed op te brengen. Voor het beste effect mag je het namelijk eigenlijk niet zien!

 

Zo doe je dat:
Het beste kun je je make-upritueel eindigen met blush. Het is echt de ‘finishing touch’. Er zijn 2 ‘gouden’ regels om het op te brengen:
1. Lach naar jezelf in de spiegel, op het bolste gedeelte van je wang komt de blush. Vervaag het richting je oor, dus meer horizontaal, hierdoor lijkt je gezicht iets ronder.

2. Breng de blush aan op je jukbeenderen. Vervaag de blush richting je slaap, dus meer verticaal, hierdoor lijkt je gezicht iets langer.

 

Anita wist vroeger geen raad met haar rode blossen, nu mist zij ze!

 

Probeer beide methoden uit en kijk welke je beter past. Breng je blush op met de kwast dan krijg je het natuurlijkste effect, en kun je de kleur mooier laten laten overlopen. Een typische blushkwast is een zachte, middelgrote kwast. Kies je voor crème blush, dan zijn je vingers natuurlijk een handig instrument. De keuze tussen crèmeblush of poederblush is persoonlijk. Een jongere huid kan beter glans verdragen dan een oudere huid.
O ja, in de wintermaanden heb ik niet alleen last van een bleke huid, maat zit mijn haar ook vaak plat op mijn hoofd. Een beetje haarlak doet dan wonderen, in deze vlog kun je zien hoe ik verschillende  haarsprays test.

 

Tips

Vind je het lastig om de goed kleur te kiezen, gebruik je lipkleur dan als uitgangspunt.
Voor een oudere huid geen glans of glitters gebruiken in de blush.
Beter te weinig blush opbrengen dan te veel, het mag nooit ‘overdone’ zijn.
Blushes zijn er in vele soorten en prijsklassen, kies er een die bij jou past…

1 Powder blush €22,50 MAC 2 Spectrum blush €18 Zoeva 3 Twist up and go €16,95 Isa Dora

 

 

4 Cheek to cheek €39 Charlotte Tilbury 5 Carillon Bloom Cheek & Liptint €15 &Other stories 6 Blush poederkwast €9,95 H&M

 

7 Blush & lips 2 in 1 €9,95 Douglas 8 Blush Fame €29,50 Bobbi Brown 9 Blush poederkwast Hema

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

 

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Homepage fotocredit: Redbookmag